ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: «Γυρίζει την πλάτη» σε ΗΠΑ, Γαλλία και Γερμανία - Δεν θα τους στείλει ευχές για το 2023

Πούτιν: «Γυρίζει την πλάτη» σε ΗΠΑ, Γαλλία και Γερμανία - Δεν θα τους στείλει ευχές για το 2023
Ο λόγος που ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα τους ευχηθεί είναι η μη φιλική στάση τους προς την χώρα του AP Photo/Pool Sputnik Kremlin

Η στάση των ΗΠΑ, της Γαλλίας αλλά και της Γερμανίας, χαρακτηρίστηκε ως μη φιλική προς την Ρωσία, δεδομένου της κατάστασης μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, και εξαιτίας αυτής ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα αποστείλει ευχές για την νέα χρονιά στους ηγέτες των συγκεκριμένων χωρών.

Την κίνηση αυτή του Ρώσου προέδρου έκανε γνωστή σήμερα το Κρεμλίνο, αναφέροντας πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν μάλιστα, έχει ήδη στείλει τις ευχές του για το 2023 σε αρκετούς ηγέτες πιο φίλα προσκείμενους στο Κρεμλίνο.

Επίσης ευχές για την Πρωτοχρονιά και σε δύο δυτικούς πρώην ηγέτες, τον Ιταλό Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον Γερμανό Γκέρχαρντ Σρέντερ.

«Αυτοί οι ομόλογοι δεν μας στέλνουν ευχές. Στην πραγματικότητα, δεν έχουμε καμία επαφή μαζί τους. Και δεδομένων των μη φιλικών ενεργειών στις οποίες προβαίνουν συνεχώς, ο πρόεδρος δεν θα τους στείλει ευχές», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σύμφωνα με κατάλογο που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ρωσική προεδρία, ο Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε ευχές για καλή χρονιά κυρίως στους προέδρους της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, όπως και στον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ