ΚΟΣΜΟΣ

Συλλυπητήρια του ΥΠΕΞ για την τραγωδία στο Αϊδίνιο της Τουρκίας

Συλλυπητήρια του ΥΠΕΞ για την τραγωδία στο Αϊδίνιο της Τουρκίας
To ΥΠΕΞ εκφράζει συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων από την ισχυρή έκρηξη στην Τουρκία INTIME (ΑΡΧΕΙΟ)

Βαθιά θλίψη για τη σημερινή τραγωδία στο Αϊδίνιο της Τουρκίας από έκρηξη, η οποία στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και παιδιά, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στο Twitter.

Επίσης, εκφράζει συλλυπητήρια στις οικογένειες που πενθούν, καθώς και στο λαό και την κυβέρνηση της Τουρκίας, αλλά και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Όπως μεταδόθηκε νωρίτερα, επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν σε έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα λόγω διαρροής αερίου σε ένα εστιατόριο στη δυτική Τουρκία, ενώ τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν.

Τουρκία: Έκρηξη σε εστιατόριο με επτά νεκρούς - Τρία παιδιά μεταξύ των θυμάτων

Συνολικά 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 5 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, από έκρηξη που σημειώθηκε σε εστιατόριο στην περιοχή Ναζιλί στην Τουρκία.

Όπως έγινε γνωστό μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται τρία παιδιά.

Αμέσως μετά την έκρηξη ξέσπασε φωτιά την οποία οι πυροσβέστες έθεσαν υπό έλεγχο, ενώ οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο άτομα που βρίσκονταν μέσα στο εστιατόριο μετά την έκρηξη πήδηξαν από τον δεύτερο όροφο του καταστήματος.

«Επτά πολίτες έχασαν τη ζωή τους. Υπάρχουν πέντε τραυματίες, ένας από αυτούς σοβαρά. Οι ομάδες μας βρίσκονται για τη διερεύνηση στον τόπο του περιστατικού, η πυροσβεστική και η υγειονομική υπηρεσία επενέβησαν. Δυστυχώς, είχαμε ένα θλιβερό περιστατικό. Η πρώτη πληροφορία που έδωσε ο υπάλληλος είναι ότι υπήρχε μια οσμή, λέγεται ότι σωλήνας εξερράγη κατά τον έλεγχο. Φυσικά, τα ακριβή αποτελέσματα θα αποκαλυφθούν από την πυροσβεστική υπηρεσία και την επιτόπια έρευνα», είπε ο κυβερνήτης του Αϊδινίου Ακσόι.

«Η Γενική Εισαγγελία έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα για την έκρηξη. Το περιστατικό θα ερευνηθεί σε όλες τις πτυχές του. Το άτομο που φέρεται ότι προκάλεσε την έκρηξη τέθηκε υπό κράτηση», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης.

Στην περιοχή, έχουν ληφθεί μέτρα ασφαλείας με την αστυνομία να έχει δημιουργήσει ένα κλοιό στον τόπο της έκρηξης απομακρύνοντας τους πολίτες και συγγενείς να εισέλθουν στο χώρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ