ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν για θάνατο πάπα Βενέδικτου: Θα έχω για πάντα όμορφες αναμνήσεις από αυτόν

Πούτιν για θάνατο πάπα Βενέδικτου: Θα έχω για πάντα όμορφες αναμνήσεις από αυτόν
Και ο Βλαντίμιρ Πούτιν θέλησε να εκφράσει την βαθύτατη λύπη του για τον θάνατο του πρώην πάπα, Βενέδικτου AP Photo/ANDREW MEDICHINI

Από το πρωί του Σαββάτου (31/12) που έγινε γνωστή η είδηση θανάτου, του πρώην πάπα Βενέδικτου, όλος ο διεθνής, πολιτικός και εκκλησιαστικός χώρος, στέλνει τα συλλυπητήρια του στο Βατικανό. Από αυτές τις προσωπικότητες, δεν θα μπορούσε να λείπει ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος απέτισε σήμερα φόρο τιμής στη μνήμη του, χαιρετίζοντας έναν «υπερασπιστή των παραδοσιακών χριστιανικών αξιών», τις οποίες ο Ρώσος πρόεδρος θέλει να υπερασπίζεται.

«Ο Βενέδικτος XVI ήταν μια διαπρεπής θρησκευτική προσωπικότητα, ένας πεπεισμένος υπερασπιστής των παραδοσιακών χριστιανικών αξιών. Θα έχω για πάντα όμορφες αναμνήσεις από αυτόν», έγραψε σε συλλυπητήριο μήνυμα προς τον πάπα Φραγκίσκο, το οποίο μεταδόθηκε από το Κρεμλίνο.

Η κηδεία του πρώην Πάπα Βενέδικτου, που πέθανε σήμερα σε ηλικία 95 ετών, θα τελεστεί την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού Ματέο Μπρούνι. Η τελετή θα ξεκινήσει στις 09:30 τοπική ώρα, χοροστατούντος του πάπα Φραγκίσκου.

Στις 2 Ιανουαρίου, η σορός του πρώην πάπα, του μοναδικού που έχει παραιτηθεί εδώ και 600 χρόνια, θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο Βατικανό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ