Ουκρανία - Ρωσία: Απελευθέρωση 200 στρατιωτών στην τελευταία «ανταλλαγή» αιχμαλώτων
Την απόφασή τους να απελευθερώσουν εκατέρωθεν περισσότερους από 200 αιχμάλωτους στρατιώτες, στην τελευταία ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου μεταξύ τους, έκανε γνωστή η Ουκρανία και η Ρωσία.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι 82 Ρώσοι στρατιώτες αφέθηκαν ελεύθεροι από την Ουκρανία, ενώ ο προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου, Άντριι Γιέρμακ, δήλωσε ότι η Ρωσία παρέδωσε 140 Ουκρανούς στρατιωτικούς.
Ορισμένοι από τους 132 Ουκρανούς άνδρες και οκτώ γυναίκες που απελευθερώθηκαν είχαν τραυματιστεί ή είχαν πολεμήσει για να υπερασπιστούν το λιμάνι της Μαριούπολης και το Φιδονήσι, είπε ο Γιέρμακ στο Telegram.
Οι δύο πλευρές έχουν ανταλλάξει εκατοντάδες αιχμαλώτους στρατιώτες τους τελευταίους μήνες, παρά την πλήρη κατάρρευση των ευρύτερων διπλωματικών συνομιλιών μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ουκρανία: «Ο πόλεμος θα τελειώσει ως το καλοκαίρι του 2023» - Τι προβλέπει Βρετανός ιστορικός
Πούτιν: Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα με «βολές» στη Δύση - «Θέλει να καταστρέψει τη Ρωσία»
2026: Ευχές για υγεία, ειρήνη και ευημερία στη σκιά των παγκόσμιων προκλήσεων
00:01
Νέος γύρος διαβουλεύσεων ΗΠΑ – Δύσης για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
23:57
Υεμένη: Οι αυτονομιστές είναι «αποφασισμένοι» να επανιδρύσουν τη Λαϊκή Δημοκρατία της Υεμένης
23:47
Ηράκλειο: Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπές σε φαρμακείο και σε κατάστημα ενδυμάτων
23:36