Τζούλιαν Ασάνζ: Ζήτησε άδεια από τις φυλακές για να πάει στην κηδεία της Βίβιαν Γουέστγουντ
Ο ιδρυτής του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ θα ζητήσει άδεια από τη φυλακή Belmarsh, προκειμένου να παραστεί στην κηδεία της Βίβιαν Γουέστγουντ, αποκάλυψε η σύζυγός του.
Η Βίβιαν Γουέστγουντ ήταν ένθερμος υποστηρικτής και φίλη του Ασάνζ για περισσότερο από μια δεκαετία, διαμαρτυρόμενη για την φυλάκισή του. Η διάσημη βασίλισσα της μόδας, πέθανε στο Λονδίνο την Πέμπτη σε ηλικία 81 ετών, προκαλώντας παγκόσμια θλίψη.
Η σύζυγός του Στέλλα Ασάνζ είπε σε αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης ότι η Βίβιαν Γουέστγουντ ήταν «αναντικατάστατη». «Ήταν μια τεράστια φίλη, ένας μεγάλος υποστηρικτής και είναι μια τεράστια απώλεια», πρόσθεσε.
Ερωτηθείσα πώς σκοπεύει να εκπροσωπήσει τον σύζυγό της στην κηδεία, είπε: «Ο Τζούλιαν θα υποβάλει αίτημα για να μπορέσει να παραστεί».
Ο εκπρόσωπος της σωφρονιστικής υπηρεσίας Άλαν Σέλμπι είπε στο BBC ότι είναι απίθανο να γίνει δεκτό ένα τέτοιο αίτημα, καθώς αυτού του είδους η άδεια αφορά μόνο στενούς συγγενείς.
Ωστόσο, δεν υπήρχε ρητή απαγόρευση, είπε, και εναπόκειται στους διοικητές των φυλακών να αποφασίσουν κατά περίπτωση.
Λεπτομέρειες για την κηδεία της Βίβιαν Γουέστγουντ δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Βίβιαν Γουέστγουντ και το πανκ: Μια ιστορία για μεγαλωμένους «αλήτες πολυτελείας»
Πλασμαφαίρεση: Πώς γίνεται η διαδικασία, ποιο το αυστηρό πρωτόκολλο, οι ενδείξεις και οι επιπλοκές
13:31
Πύργος: 26χρονος φέρεται να επιτέθηκε με ρόπαλο στην πρώην σύντροφό του και τον πατέρα της
13:24
Ο Κόνορ Μπερστ των Bright Eyes δημιούργησε ταινία μικρού μήκους με τη Φίμπι Μπρίτζερς
13:15
LIVE- Ανδρουλάκης κατά Τσίπρα από τη ΔΕΘ: Εμείς δεν μετατρέψαμε ένα ιστορικό κόμμα σε κόμμα παρέας
13:00