ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊβάν: «Χείρα βοηθείας» στην Κίνα προκειμένου να αντιμετωπίσουν την νέα έξαρση της Covid

Ταϊβάν: «Χείρα βοηθείας» στην Κίνα προκειμένου να αντιμετωπίσουν την νέα έξαρση της Covid
Η Ταϊβάν ζει υπό τη, απειλή εισβολής από την Κίνα, καθώς θεωρούν το νησί μέρος του κινεζικού εδάφους και επιθυμούν την επανένωσή του ακόμη και με την βία AP/Huizhong Wu

Αντιμέτωπη με νέο κύμα έξαρσης του κορωνοϊού είναι η Κίνα, με την κατάσταση να γίνεται όλο και σοβαρότερη και να δημιουργεί «πονοκέφαλο» σε διεθνές επίπεδο υπό τον φόβο της εξάπλωσής του.

Η πρόεδρος της Ταϊβάν, Τσάι Ινγκ Γουεν, με αφορμή τις ευχές της για το νέο έτος, προσέφερε στην Κίνα βοήθεια προκειμένου να αντιμετωπίσει την έξαρση της Covid-19.

Η Ταϊβάν, με πληθυσμό 24 εκατομμύρια κατοίκους, ζει υπό τη συνεχή απειλή μιας εισβολής από την Κίνα, καθώς θεωρούν το νησί μέρος του κινεζικού εδάφους και επιθυμούν την επανένωσή του με την υπόλοιπη χώρα, ακόμη και δια της βίας.

Η Τσάι Ινγκ-ουέν δήλωσε ότι οι Ταϊβανέζοι είναι «έτοιμοι να προσφέρουν την απαραίτητη βοήθεια στη βάση των ανθρωπιστικών ανησυχιών», «τη στιγμή που θα υπάρξει κάποια ανάγκη».

Προσθέτει επίσης ότι ελπίζει πως η βοήθεια της Ταϊβάν θα μπορούσε «να βοηθήσει ακόμη περισσότερο τους ανθρώπους να ξεπεράσουν την πανδημία και να περάσουν ένα νέο έτος σώοι και υγιείς».

Η Κίνα είναι αντιμέτωπη με έκρηξη των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού αφού εγκατέλειψε αιφνιδιαστικά στις αρχές Δεκεμβρίου την δρακόντεια πολιτική της «μηδενικής covid», τρία χρόνια μετά τον εντοπισμό των πρώτων μολύνσεων στην Ουχάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ