ΚΟΣΜΟΣ

Φιλιππίνες: «Χάος» με χιλιάδες επιβάτες σε πτήσεις που ακυρώθηκαν από διακοπή ρεύματος

Φιλιππίνες: «Χάος» με χιλιάδες επιβάτες σε πτήσεις που ακυρώθηκαν από διακοπή ρεύματος
Οι πτήσεις επαναλήφθηκαν από το αεροδρόμιο Ninoy Aquino στην πρωτεύουσα Μανίλα μετά την αποκατάσταση του συστήματος εναέριας κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της ημέρας AP Photo/Chris Clark

Μια διακοπή ρεύματος στο Κέντρο Διαχείρισης Εναέριας Κυκλοφορίας στις Φιλιππίνες, στάθηκε αιτία για την ακύρωση ή την αναβολή πολλών πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού. Λόγω της διακοπής που έγινε το πρωί της Κυριακής (1/1/23), περίπου 300 πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού καθυστέρησαν, ακυρώθηκαν ή εκτράπηκαν σε άλλα αεροδρόμια από το αεροδρόμιο της Μανίλας.

Περισσότεροι από 65.000 επιβάτες υπέστησαν ζημιές λόγω των αλλαγών στις πτήσεις. Ο υπουργός Μεταφορών Χάιμε Μπαουτίστα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι τα κανάλια επικοινωνίας, το διαδίκτυο, το ραδιόφωνο και το ραντάρ επηρεάστηκαν από τη διακοπή ρεύματος στο Κέντρο Διαχείρισης Εναέριας Κυκλοφορίας.

Ο Μπαουτίστα ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία και δήλωσε ότι οι αρχές εργάζονται για την υποστήριξη των πληγέντων επιβατών.

Οι πτήσεις επαναλήφθηκαν από το αεροδρόμιο Ninoy Aquino στην πρωτεύουσα Μανίλα μετά την αποκατάσταση του συστήματος εναέριας κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Εν τω μεταξύ, οι αρχές ζήτησαν από τις αεροπορικές εταιρείες να αυξήσουν τον αριθμό των πτήσεων προκειμένου να επιλυθούν τα παράπονα των επιβατών. Οι αρχές ενημέρωσαν ότι μπορεί να χρειαστούν 3 ημέρες για να επανέλθουν οι πτήσεις στο κανονικό τους επίπεδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ