Βατικανό: Πάνω από 40.000 πιστοί απέτισαν φόρο τιμής στην σoρό του Βενέδικτου
Οι πιστοί που προσήλθαν στη βασιλική εκκλησία του Αγίου Πέτρου για τον πρώην πάπα Βενέδικτο, έχουν ξεπεράσει τις αρχικές προβλέψεις που αναφέρονταν σε 35.000 προσκυνητές την ημέρα.
Η σορός του επίτιμου πάπα Βενέδικτου ετέθη από σήμερα το πρωί στις 9, ώρα Ιταλίας, σε λαϊκό προσκύνημα, και μέχρι πριν λίγη ώρα προσήλθαν στη βασιλική εκκλησία του Αγίου Πέτρου, πάνω από σαράντα χιλιάδες πιστοί.
Αύριο το λαϊκό προσκύνημα πρόκειται να συνεχιστεί, από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, τοπική ώρα, όπως και την Τετάρτη.
Δίπλα στη σορό του Βενέδικτου βρίσκονται, με σεβασμό στην παράδοση, δύο Ελβετοί φρουροί.
Την Πέμπτη το πρωί θα τελεσθεί η κηδεία, χοροστατούντος του πάπα Φραγκίσκου και στη συνέχεια ο επίτιμος ποντίφικας θα ταφεί, στα σπήλαια του Βατικανού, στην ίδια κρύπτη όπου είχε ενταφιαστεί και ο πάπας Ιωάννης Παύλος ο Δεύτερος, το 2005. Πρόκειται για επιθυμία που είχε εκφράσει, πρόσφατα, ο ίδιος ο Βενέδικτος.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Βατικανό: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του πρώην πάπα Βενέδικτου
Βατικανό: Οι διεθνείς αντιδράσεις για τον θάνατό του πάπα Βενέδικτου
Στα χέρια του Τραμπ η επιλογή: Ποικίλλουν οι εισηγήσεις για την έξοδο από τον πόλεμο στο Ιράν
17:14
Κώτσηρας: Σημαντικές μειώσεις φόρων στις φετινές φορολογικές δηλώσεις και τον ΕΝΦΙΑ
17:02
Μακρόν: «Δεν συμμετέχουμε σε αποστολή πλοίο στο Ορμούζ - Διατηρούμε καθαρά αμυντική στάση»
17:01
«Έρχεται σιβηρική εισβολή» - Η προειδοποίηση Τσατραφύλλια για την απότομη αλλαγή του καιρού
16:51