ΚΟΣΜΟΣ

Ναβρατίλοβα: Με δύο μορφές καρκίνου διαγνώστηκε η θρυλική τενίστρια

Ναβρατίλοβα: Με δύο μορφές καρκίνου διαγνώστηκε η θρυλική τενίστρια
Η Ναβρατίλοβα είχε κερδίσει άλλη μία νίκη με τον καρκίνο πριν 13 χρόνια AP Photo / Roy Letkey, FIle

Με δύο μορφές καρκίνου αποκάλυψε τη Δευτέρα, (02/01), πως διαγνώστηκε η 66χρονη πρώην τενίστρια, Μαρτίνα Ναβρατίλοβα.

H 18 φορές πρωταθλήτρια του Grand Slam που είχε συνηθίσει να δίνει σκληρές μάχες στα κορτ, όπου για αρκετά χρόνια ήταν η «βασίλισσα» του παγκόσμιου τένις αναμένεται να δώσει ακόμα μια σκληρή μάχη για την ίδια της τη ζωή.

Πριν 13 χρόνια, μάλιστα, η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού και είχε καταφέρει να βγει νικήτρια. «Αυτή η διπλή σύγκρουση είναι σοβαρή, αλλά εξακολουθεί να διορθώνεται», είπε μετά τη διάγνωση η 66χρονη άλλοτε πρωταθλήτρια. «Ελπίζω σε ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα. Θα παλέψω με ό,τι έχω», είπε επίσης.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, διαγνώστηκε με καρκίνο στον λαιμό και στους λεμφαδένες. Οι στατιστικές δείχνουν ότι οι ενήλικες επιβιώνουν για περίπου πέντε χρόνια μετά από μια τέτοια διάγνωση. Λεπτομέρειες για τη θεραπεία που θα ακολουθήσει η Ναβρατίλοβα δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Πάντως, η 66χρονη δεν θα ταξιδέψει στην Αυστραλία για το τουρνουά Open αργότερα τον Ιανουάριο. Παρόλα αυτά, θα συνεχίσει να έχει τη θέση του σχολιαστή στο Tennis Channel και θα αναλύει τους αγώνες από το σπίτι της στην Καλιφόρνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ