ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία - Τσελίκ: Εξετάζεται αλλαγή στην ημερομηνία των εκλογών

Τουρκία - Τσελίκ: Εξετάζεται αλλαγή στην ημερομηνία των εκλογών
Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ AP Photo / Fabio Frustaci

Το κυβερνών κόμμα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξετάζει μια «μικροαλλαγή» στην ημερομηνία των εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τα μέσα Ιουλίου, ανέφερε σήμερα Δευτέρα (2/1) ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ)  Ομέρ Τσελίκ.

«Θέλουμε να γίνουν οι εκλογές στις 18 Ιουνίου», είπε ο Τσελίκ, όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Όμως επειδή αυτή η ημερομηνία συμπίπτει με την περίοδο των θερινών διακοπών, όταν ο κόσμος ταξιδεύει, σκεφτόμαστε να μεταφέρουμε λίγο νωρίτερα την ημερομηνία», πρόσθεσε.

Οι βουλευτικές και προεδρικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για τις 18 Ιουνίου και ο Ερντογάν έχει δηλώσει πολλές φορές το τελευταίο διάστημα ότι θα γίνουν τον Ιούνιο.

«Αυτή η αλλαγή ημερομηνίας δεν ισοδυναμεί με πρόωρες εκλογές (…) Δεν υπάρχει ακόμη οριστική απόφαση από την ηγεσία του κόμματος, το εξετάζουμε», είπε ο Τσελίκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ