ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Υπάλληλος αεροδρομίου στο Μοντγκόμερι σκοτώθηκε από κινητήρα αεροπλάνου

ΗΠΑ: Υπάλληλος αεροδρομίου στο Μοντγκόμερι σκοτώθηκε από κινητήρα αεροπλάνου
«Αναμένεται μια προκαταρκτική έκθεση σε δύο έως τρεις εβδομάδες», ανέφερε η ανακοίνωση. Το όνομα του εργαζόμενου δεν έχει γίνει γνωστό AP Photo/Chuck Burton

Ένας εργαζόμενος εδάφους του Ομίλου American / Piedmont Airlines βρήκε τραγικό θάνατο στις ΗΠΑ, όταν τον κυριολεκτικά τον «ρούφηξε» η τουρμπίνα ενός αεροσκάφους στο αεροδρόμιο Μοντγκόμερι.

Ο εργαζόμενος «αναρροφήθηκε» από τον κινητήρα του αεροπλάνου, τύπου Embraer 170 περίπου στις 3 μ.μ. το Σάββατο, κάτι που επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του το περιφερειακό αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών το τραγικό δυστύχημα συνέβη ενώ το αεροσκάφος της American Airlines ήταν σταθμευμένο σε μία πύλη (Gate) με τουλάχιστον έναν κινητήρα αναμμένο, αλλά και και με το χειρόφρενο στάθμευσης στη θέση λειτουργίας.

«Αναμένεται μια προκαταρκτική έκθεση σε δύο έως τρεις εβδομάδες», ανέφερε η ανακοίνωση. Το όνομα του εργαζόμενου δεν έχει γίνει γνωστό.

«Με λύπη μάθαμε για την τραγική απώλεια ενός μέλους της ομάδας της AA/Piedmont Airlines. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την οικογένεια αυτή τη δύσκολη στιγμή», δήλωσε ο Γουέιντ Ντέιβις, εκτελεστικός διευθυντής του αεροδρομίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ