ΚΟΣΜΟΣ

Qatar Gate: Να αφεθεί ελεύθερη η κόρη του Παντσέρι ζητά ο συνήγορός της

Qatar Gate: Να αφεθεί ελεύθερη η κόρη του Παντσέρι ζητά ο συνήγορός της
Προτείνεται η προσέλευση στο αστυνομικό τμήμα και η υποχρέωση υπογραφής, ως μέτρο ελέγχου AP Photo / Luca Bruno

Να αφεθεί ελεύθερη η Σίλβια Παντσέρι, κόρη του υπόπτου φερόμενου ως εμπλεκόμενου στο σκάνδαλο Qatar Gate, Αντόνιο Παντσέρι αιτήθηκε την Τρίτη (03/01) από το εφετείο της Μπρέσια, στην Ιταλία, ο συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας.

Ειδικότερα, ο συνήγορος υπεράσπισης της Σίλβια Παντσέρι, πρότεινε την καθημερινή προσέλευση της Παντσέρι σε αστυνομικό τμήμα, με υποχρέωση υπογραφής, ως μέτρο ελέγχου, προκειμένου να δύναται να ασκεί το επάγγελμα της δικηγόρου.

Το εφετείο της Μπρέσια αναμένεται να αποφασίσει, σχετικά, τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι η Σίλβια Παντσέρι, από την σύλληψή της, στις 9 Δεκεμβρίου, βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό έξω από το Μιλάνο.

Αναβολή της απόφασης για την έκδοση της Παντσέρι

Σημειώνεται ότι, νωρίτερα την Τρίτη (3/1) το δικαστήριο της Μπρέσια ανέβαλε για τις 16 Ιανουαρίου την απόφαση για την έκδοση ή μη στο Βέλγιο της Σίλβια Παντσέρι.

Η αναβολή οφείλεται στο ότι δεν έφτασαν εγκαίρως τα αναγκαία στοιχεία σχετικά με υποτιθέμενο υπερπληθυσμό των βελγικών φυλακών, κάτι που είχε επικαλεστεί ο συνήγορος υπεράσπισης για να μην εκδοθεί η πελάτισσά του.

Το Δεκέμβριο, οι βελγικές αρχές κατηγόρησαν τέσσερις ανθρώπους, που συνδέονται με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ότι το Κατάρ, η χώρα που φιλοξένησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, τους προσέφερε μετρητά και δώρα για να επηρεάσει τη λήψη αποφάσεων.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της βελγικής Le Soir, ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Πιέρ Αντόνιο Παντσέρευα ι φέρεται να λειτουργούσε με απώτερο στόχο να πειστούν τα μέλη της Επιτροπής ότι υπήρχε ήδη βελτίωση στο θέμα των εργασιακών δικαιωμάτων και ότι οι «σκιές» του παρελθόντος δεν θα επηρέαζαν σε τίποτα τη διεξαγωγή του Μουντιάλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ