ΚΟΣΜΟΣ

Μπέρμποκ: Σημαντικό να συνεχιστεί η προμήθεια όπλων στην Ουκρανία

Μπέρμποκ: Σημαντικό να συνεχιστεί η προμήθεια όπλων στην Ουκρανία
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί πλέον να έχει τις αποφάσεις της να μπλοκάρονται από μεμονωμένα κράτη μέλη» είπε η Αναλένα Μπέρμποκ AP/Michael Sohn

«Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να προμηθεύουμε με όπλα την Ουκρανία» δήλωσε την Τετάρτη η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας , Αναλένα Μπέρμποκ.

Η κυρία Μπέρμποκ συμπλήρωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί πλέον να έχει τις αποφάσεις της να μπλοκάρονται από μεμονωμένα κράτη - μέλη.

«Η ψήφιση με ειδική πλειοψηφία μπορεί να οδηγήσει σε δικαιότερα αποτελέσματα για όλους μας», δήλωσε η γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Λισσαβώνα. «Πρέπει να είμαστε σε θέση να ενεργούμε αποτελεσματικά και με ταχύτητα».

Η Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συχνά δεν είναι σε θέση να συντάξουν ανακοίνωση Τύπου «διότι δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε κοινή διατύπωση».

Σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει κάτι άλλο στο μυαλό του πέραν της καταστροφής της Ουκρανίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ