ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία για COVID: Έντονη ανησυχία και φόβοι εξάπλωσης του νέου υποστέλεχους της Όμικρον

Γερμανία για COVID: Έντονη ανησυχία και φόβοι εξάπλωσης του νέου υποστέλεχους της Όμικρον
«Ελπίζουμε ότι θα έχει περάσει ο χειμώνας προτού το στέλεχος αυτό εξαπλωθεί ανάμεσά μας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός Υγείας AP Photo/Michael Sohn

«Συναγερμός» έχει σημάνει σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάμεσά τους και στην Γερμανία, εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης νέας παραλλαγής του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ, εξέφρασε την ανησυχία του για ένα νέο υποστέλεχος της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού που συνδέεται με αύξηση των νοσηλειών στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι το Βερολίνο παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

Την ώρα που η διεθνής κοινότητα ανησυχεί για την έξαρση της Covid-19 στην Κίνα, λοιμωξιολόγοι ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για το ιδιαίτερα μεταδοτικό υποστέλεχος της Όμικρον XBB.1.5, το οποίο ευθύνεται για το 40% των κρουσμάτων στις ΗΠΑ, όπως έδειξαν τα επίσημα στοιχεία για την προηγούμενη εβδομάδα.

«Ελπίζουμε ότι θα έχει περάσει ο χειμώνας προτού το στέλεχος αυτό εξαπλωθεί ανάμεσά μας. Παρακολουθούμε αν και σε ποιο βαθμό το XBB.1.5 έχει εμφανιστεί στη Γερμανία», έγραψε ο Λάουτερμπαχ στο Twitter την Τετάρτη 4/1.

Επτά από τις δέκα αμερικανικές πολιτείες που είναι αντιμέτωπες με αύξηση των κρουσμάτων της Covid και των νοσηλειών βρίσκονται στα βορειοανατολικά, όπου είναι αυξημένος ο αριθμός των μολύνσεων από το XBB, σύμφωνα με τον Μάικλ Όστερχολμ λοιμωξιολόγο στο πανεπιστήμιο της Μινεσότα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ