ΗΠΑ: Άμεσες απελάσεις σε Κούβα, Αϊτή, Νικαράγουα - Τι θα ανακοινώσει ο Μπάιντεν
Την παράταση του προγράμματος για τις άμεσες απελάσεις μεταναστών από τη Νικαράγουα, την Κούβα και την Αϊτή, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο Τζο Μπάντεν.
Η ανακοίνωση θα γίνει σε μια ομιλία που θα εκφωνήσει ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για την ασφάλεια των συνόρων. Παράλληλα ωστόσο ο Δημοκρατικός πρόεδρος ίσως ανακοινώσει και νέες, υψηλότερες ποσοστώσεις μεταναστών που θα γίνονται δεκτοί από αυτές τις χώρες.
Αμερικανοί και Μεξικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν επίσης να δέχονται έως και 30.000 μετανάστες τον μήνα από την Κούβα, τη Νικαράγουα, την Αϊτή και τη Βενεζουέλα. Η ανακοίνωση αυτή είναι πιθανό να γίνει ακόμη και σήμερα.
Ο Μπάιντεν σκοπεύει επίσης να επισκεφθεί τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό την επόμενη εβδομάδα, για πρώτη φορά αφότου ανέλαβε την προεδρία, πριν από δύο χρόνια. Η επίσκεψη αυτή θα συνδυαστεί με το ταξίδι του στην Πόλη του Μεξικού για συνομιλίες με τους ηγέτες του Μεξικού και του Καναδά. Το μεταναστευτικό θα είναι στην ατζέντα αυτών των συζητήσεων.
Ακόμη, στη σημερινή ομιλία του ενδέχεται να ανακοινώσει ότι οι ΗΠΑ θα εφαρμόσουν το «Άρθρο 42» –που είχε εγκρίνει ο προκάτοχός του, ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ τον Μάρτιο του 2020– για την Κούβα, την Αϊτή και τη Νικαράγουα. Το πρόγραμμα αυτό δίνει τη δυνατότητα στις υπηρεσίες φύλαξης των συνόρων να στέλνουν γρήγορα πίσω στο Μεξικό μετανάστες από το Μεξικό, τη Βενεζουέλα και άλλες χώρες της Κεντρικής Αμερικής, χωρίς να τους δίνεται η δυνατότητα να αιτούνται άσυλο στις ΗΠΑ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εισβολή στο Καπιτώλιο: Ο Μπάιντεν τιμά τους «Αμερικανούς που αντιστάθηκαν»
Ουκρανία: Tην αποστολή τεθωρακισμένων οχημάτων στο Κίεβο επιβεβαιώνει ο Μπάιντεν
Ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων της ΔΥΠΑ
14:38
Κρεμλίνο για συνθήκη New START: «Η Μόσχα θα ενεργήσει με υπευθυνότητα μετά την εκπνοή της»
14:34
Ιταλία: Νεκρή 22χρονη κοπέλα που μαχαιρώθηκε πισώπλατα από τον αδελφό της
14:26
ΕΔΕ για την τραγωδία στη Χίο: Ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο διαχείρισης κρίσεων
14:23