ΚΟΣΜΟΣ

Μεντβέντεφ: Απειλεί ευθέως τα κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ με πυρηνικά χτυπήματα

Μεντβέντεφ: Απειλεί ευθέως τα κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ με πυρηνικά χτυπήματα
Ο Μεντβέντεφ δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει ευθέως την απειλή πυρηνικών, λέγοντας πως ο πύραυλος Zircon μπορεί να φέρει οποιαδήποτε κεφαλή, μη εξαιρουμένης της πυρηνικής AP Photo / Anton Novoderezhkin

Νέες ευθείες απειλές εξαπέλυσε εναντίον συμμάχων της Ουκρανίας και των ΗΠΑ προχώρησε ο άμεσος συνεργάτης του Βλαντίμιρ Πούτιν και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Με αφορμή τον απόπλου της φρεγάτας «Ναύαρχος Gorshkov» που είναι εξοπλισμένη με τους νέους υπερηχητικούς πυραύλους Zircon, ο Μεντβέντεφ «πανηγυρίζει», λέγοντας πως θα υπάρξει «εκδίκηση» εναντίον όποιου αποτελεί απειλή για τη Ρωσία ή συμβάλλει στον θάνατο Ρώσων στρατιωτών.

Μάλιστα ο ίδιος δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει ευθέως την απειλή της χρήσης πυρηνικών, λέγοντας πως ο πύραυλος Zircon μπορεί να φέρει οποιαδήποτε κεφαλή, μη εξαιρουμένης της πυρηνικής.

Ειδικότερα ο Μεντβέντεφ σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Το κύριο πρωτοχρονιάτικο δώρο φορτωμένο με πυραύλους Zircon ξεκίνησε χθες για τις ακτές των χωρών του ΝΑΤΟ. Έχουν βεληνεκές 1000 χιλιομέτρων με ταχύτητα Mach 9 (σ.σ. 9 φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του ήχου), μπορούν να φέρουν οποιαδήποτε κεφαλή και εγγυημένα ξεφεύγει από κάθε αντιπυραυλικό σύστημα.

Ας το βάλουμε στα 100 χιλιόμετρα από τις ακτές, κοντά στον ποταμό Πότομακ (σσ στην Ουάσιγκτον). Εσείς και οι ''κολλητοί'' σας που σκοτώνουν τον λαό μας δεν θα συγχωρηθούν ποτέ. Θα σας μιλήσουμε με την γλώσσα της ισχύος, αφού δεν καταλαβαίνετε κάποια άλλη».

Το tweet του Μεντβέντεφ:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ