ΚΟΣΜΟΣ

Google Doodle για τα εκατό χρόνια ζωής του μαγευτικού Copa América

Google Doodle για τα εκατό χρόνια ζωής του μαγευτικού Copa América
To Doodle της Google για την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016, ημέρα έναρξης ενός από τα σημαντικότερα και θεαματικότερα τουρνού ποδοσφαίρου, του Google

H Google φορά τα αθλητικά της και με ένα doodle θυμάται τα εκατό χρόνια από την έναρξη των πρώτων αγώνων του Copa América.

Στο αφιερωματικό της εικονίδιο, η Google σχολιάζει ότι οι ΗΠΑ θα διοργανώσουν φέτος το Copa América για πρώτη φορά στα εκατό χρόνια ζωής του θεσμού.

Οι δεκαέξι ομάδες που έχουν προκριθεί στα τελικά της διοργάνωσης θα έρθουν αντιμέτωπες σε 32 αγώνες, που θα διεξαχθούν σε δέκα πόλεις των ΗΠΑ.

Κάνοντας πρεμιέρα σήμερα το Copa América Centenario, συγκρίνεται ευθέως με το Euro 2016, το οποίο είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει την άλλη Κυριακή. Ο κοινωνικός αναβρασμός, που επικρατεί στη Γαλλία, απειλεί την ομαλή διεξαγωγή των τελικών.

Την αυλαία ανοίγουν ΗΠΑ και Κολομβία στο Levi's Stadium της Σάντα Κλάρα (Santa Clara), που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα κεντρικά της Google στο Mountain View. «Θα ακούμε τις κραυγές του πλήθους», λέει η εταιρεία, καρφιτσώντας τον αριθμό 100 στις οθόνες του πλανήτη.

Doodle 2016 06 02 copa america centenario 6256544275496960 hp2x

ΔΗΜΟΦΙΛΗ