ΚΟΣΜΟΣ

Πορτογαλία: Νεκρός βραζιλιάνος σέρφερ στη διάσημη παραλία Ναζαρέ

Πορτογαλία: Νεκρός βραζιλιάνος σέρφερ στη διάσημη παραλία Ναζαρέ
Κάθε χειμώνα η βορινή παραλία της Ναζαρέ προσελκύει χιλιάδες σέρφερ που φιλοδοξούν να δαμάσουν τα πελώρια κύματα που σχηματίζονται λόγω ενός ρήγματος στον βυθό AP Photo/Pedro Rocha

Ένας 47χρονος Βραζιλιάνος έχασε σήμερα τη ζωή του ενώ έκανε σερφ στη Ναζαρέ της κεντρικής Πορτογαλίας, έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους λάτρεις του αθλήματος.

Ο άτυχος άνδρας έχασε τις αισθήσεις του την ώρα που έκανε σερφ και αμέσως έσπευσαν διασώστες για να τον βγάλουν στην ακτή. Παρότι έγιναν προσπάθειες καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), το θύμα είναι ο Μάρσιο Φρέιρε, ένας βετεράνος σέρφερ που έζησε για περίπου 20 χρόνια στη Χαβάη.

https://www.instagram.com/p/ClE5qPOJeGM

Κάθε χειμώνα η βορινή παραλία της Ναζαρέ προσελκύει χιλιάδες σέρφερ που φιλοδοξούν να δαμάσουν τα πελώρια κύματα που σχηματίζονται λόγω ενός ρήγματος στον βυθό. Εκεί ο γερμανός σέρφερ Σεμπάστιαν Στόιντνερ σημείωσε ρεκόρ στις 29 Οκτωβρίου 2020, δαμάζοντας ένα κύμα 26,2 μέτρων.

Αρκετά ατυχήματα έχουν καταγραφεί στην περιοχή από τότε που ο Αμερικανός Γκάρετ Μακναμάρα την έκανε διάσημη στους λάτρεις του σέρφινγκ, στις αρχές της δεκαετίας του 2010, αλλά ο σημερινός ήταν ο πρώτος θάνατος σέρφερ στη διάσημη παραλία της Ναζαρέ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ