ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Χάρι: Τα τελευταία του λόγια στη βασίλισσα στο τελευταίο «αντίο» στο Μπαλμόραλ

Πρίγκιπας Χάρι: Τα τελευταία του λόγια στη βασίλισσα στο τελευταίο «αντίο» στο Μπαλμόραλ
Ο βασιλιάς Κάρολος Γ' της Βρετανίας, αριστερά, και ο πρίγκιπας Χάρι, ακολουθούν το φέρετρο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ Loic Venance / AP

Τα τελευταία λόγια του στη γιαγιά του, τη βασίλισσα Ελισάβετ όταν επισκέφτηκε τη σορό της στο Balmoral, αποκάλυψε στα απομνημονεύματά του ο πρίγκιπας Χάρι .

Στο αυτοβιογραφικό βιβλίο «Spare» ο δούκας του Σάσεξ περιέγραψε πώς της ψιθύρισε ότι ήλπιζε «θα ήταν ευτυχισμένη» αφού θα επανενωθεί με τον πρίγκιπα Φίλιππο που είχε πεθάνει τον Απρίλιο του 2021.

Ο Χάρι έσπευσε στη Σκωτία για να δει την αγαπημένη του γιαγιά Ελισάβετ Β - τη μακροβιότερη μονάρχη της Βρετανίας - στις 8 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους, αφού τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι ήταν βαριά άρρωστη. Ωστόσο, δεν κατάφερε να φτάσει πριν εκείνη πεθάνει σε ηλικία 96 ετών.

Ο Δούκας περιγράφει πώς έμαθε για τον θάνατο της βασίλισσας αφού το διάβασε στον ιστότοπο ειδήσεων του BBC. Φτάνοντας στο Μπαλμόραλ, τον υποδέχτηκε η Πριγκίπισα Άννα, η οποία στη συνέχεια τον ανέβασε στον επάνω όροφο στο δωμάτιο, όπου βρισκόταν η σορός της βασίλισσας.

«Προχώρησα με αβεβαιότητα και την είδα. Έμεινα ακίνητος, κοιτώντας την προσεκτικά για αρκετή ώρα», γράφει στην αυτοβιογραφία του, σύμφωνα με τη Daily Mail.

«Ψιθύρισα ότι ήλπιζα ότι ήταν ευτυχισμένη και ότι τώρα ήταν με τον παππού. Είπα ότι τη θαύμαζα που έφερε εις πέρας τα καθήκοντά της μέχρι το τέλος. Το Ιωβηλαίο, και την υποδοχή της νέας Πρωθυπουργού».

Στη συνέχεια, ο πρίγκιπας έγραψε ότι βγήκε από το δωμάτιο και κάλεσε τη σύζυγό του Μέγκαν για να της περιγράψει τη συγκλονιστική σκηνή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ