ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Η Ουκρανία συνεχίζει τις επιθέσεις παρά τη μονομερή εκεχειρία

Ρωσία: Η Ουκρανία συνεχίζει τις επιθέσεις παρά τη μονομερή εκεχειρία
Η Ρωσική πλευρά τηρεί την κατάπαυση του πυρός 36ωρών που αποφασίστηκε AP Photo/Evgeniy Maloletka

Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας με ανακοίνωση που δημοσίευσε το μεσημέρι της Παρασκευής (6/1) κατηγόρισε την Ουκρανία ότι εξακολουθεί να βομβαρδίζει στρατιωτικές θέσεις των Ρώσων εν μέσω της μονομερούς εκεχειρίας που έχει κηρύξει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Επισημαίνει δε, ότι η Ρωσική πλευρά τηρεί την κατάπαυση του πυρός 36ωρών που αποφασίστηκε προς υλοποίηση της μονομερούς εκεχειρίας για τον εορτασμό των Ορθόδοξων Χριστουγέννων.

Οι θέσεις που δέχθηκαν επίθεση ήταν σε περιοχές του Λουχάνσκ, του Ντόνετσκ και της Ζαπορίζια, σύμφωνα με το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Ειδικότερα, επισημαίνει πως «τέσσερα βλήματα όλμου εκτοξεύτηκαν κατά ρωσικών θέσεων από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας προς την κατεύθυνση της πόλης Λιμάν».

Σημειώνεται ότι, η μονομερής ρωσική εκεχειρία σε ολόκληρο το μέτωπο στην Ουκρανία, πρόκειται να διαρκέσει από το μεσημέρι της Παρασκευής (6/1) ώρα Μόσχας (11:00 ώρα Ελλάδας) και λήγει τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (7/1).

Υποκριτική η εκεχειρία σύμφωνα με τον Ζελένσκι

O Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απέρριψε την εντολή για εκεχειρία που έδωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν για τα Ορθόδοξα Χριστούγεννα. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι πρόκειται για τέχνασμα για να σταματήσει η προέλαση των δυνάμεων της Ουκρανίας στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς και να ενισχυθούν οι ρωσικές δυνάμεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ