ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο Σαρλερουά λόγω απεργιών

Βέλγιο: Ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο Σαρλερουά λόγω απεργιών
Τα πληρώματα καμπίνας της αεροπορικής εταιρείας καταγγέλλουν ότι αρνείται να εγγυηθεί το νόμιμο κατώτατο μισθό στο Βέλγιο AP Photo/Martin Meissner

Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των πληρωμάτων καμπίνας της Ryanair από και προς το αεροδρόμιο Σαρλερουά στο Βέλγιο, με αιτήματα την καταβολή του νόμιμου κατώτατου μισθού, οδηγώντας σε ακύρωση 152 πτήσεων κατά το Σαββατοκύριακο (7-8/1).

Ειδικότερα, σύμφωνα με το συνδικάτο CNE 15 αεροπλάνα της αεροπορικής εταιρείας με έδρα το Σαρλερουά θα παραμείνουν καθηλωμένα το Σάββατο και την Κυριακή.

Ωστόσο, στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών δεν προβλέπονται ακυρώσεις, καθώς οι πτήσεις πραγματοποιούνται από άλλες βάσεις της εταιρείας χαμηλού κόστους.

Η Ryanair ανακοίνωσε ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι ταξιδιώτες θα ενημερωθούν εκ των προτέρων εάν η πτήση τους θα πραγματοποιηθεί ή όχι.

Τα πληρώματα καμπίνας της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους καταγγέλλουν τη στάση του ιρλανδικού αερομεταφορέα, ο οποίος εξακολουθεί να αρνείται να εγγυηθεί το νόμιμο κατώτατο μισθό στο Βέλγιο, αναφέρει η γαλλόφωνη βελγική δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Σε απεργιακό κλοιό είχαν θέσει τα πληρώματα καμπίνας της Ryanair τον τομέα των αερομεταφορών με κήρυξη απεργιών την Παρασκευή 30, το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου, καθώς και την Κυριακή 1 Ιανουαρίου. Σχεδόν 130 πτήσεις είχαν ακυρωθεί κατά τη διάρκεια των τριών ημερών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ