Μεξικό: Σύγκρουση συρμών του μετρό - Ένας νεκρός, 16 τραυματίες
Τραγωδία στην πόλη του Μεξικού, όπου συγκρούστηκαν δύο συρμοί του μετρό με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και ακόμη 16 να τραυματιστούν. Άγνωστη είναι μέχρι στιγμής η αιτία του δυστυχήματος.
Οι συρμοί συγκρούστηκαν μέσα σε σήραγγα που συνδέει τους σταθμούς Ποτρέρο και Λα Ράσα, στη γραμμή 3 του μετρό, η οποία διασχίζει το Μεξικό στον άξονα βορράς/νότος.
«Δεκαέξι άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία (…) Προς το παρόν, έχει αναφερθεί δυστυχώς ένας θάνατος» έγραψε στο Twitter η δήμαρχος Κλαούντια Σεϊνμπάουμ.
Το μετρό του Μεξικού δέχεται συχνά επικρίσεις κυρίως λόγω της ανεπαρκούς συντήρησης των εγκαταστάσεών του. Τον Μάιο του 2021, από την κατάρρευση μιας γέφυρας τη στιγμή που περνούσε ένας συρμός σκοτώθηκαν 26 άνθρωποι και τουλάχιστον 100 τραυματίστηκαν.
Το μετρό λειτουργεί από το 1969, έχει 12 γραμμές, 195 σταθμούς και ένα δίκτυο γραμμών μήκους 226 χιλιομέτρων. Το 2021 μετέφερε 837 εκατομμύρια επιβάτες.
Η Τεχεράνη δεν έχει πλεόνασμα πετρελαίου για τις αγορές, λέει εκπρόσωπος του υπουργείου Πετρελαίου
23:57
Οι ΗΠΑ «κυκλώνουν» το Ορμούζ μέσω βρετανικών βάσεων - Το Ιράν... ζωντάνεψε τον Χαμενεΐ και απειλεί
23:50
Ο Ντόναλντ Τραμπ καλεί τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει τη φύλαξη των Στενών του Ορμούζ
23:42
Το Λονδίνο «θέτει σε κίνδυνο ζωές Βρετανών», λέει ο ΥΠΕΞ του Ιράν
23:36