ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Σύγκρουση συρμών του μετρό - Ένας νεκρός, 16 τραυματίες

Μεξικό: Σύγκρουση συρμών του μετρό - Ένας νεκρός, 16 τραυματίες
Τον Μάιο του 2021, από την κατάρρευση μιας γέφυρας τη στιγμή που περνούσε ένας συρμός σκοτώθηκαν 26 άνθρωποι AP Photo/Marco Ugarte (ΑΡΧΕΙΟ)

Τραγωδία στην πόλη του Μεξικού, όπου συγκρούστηκαν δύο συρμοί του μετρό με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και ακόμη 16 να τραυματιστούν. Άγνωστη είναι μέχρι στιγμής η αιτία του δυστυχήματος.

Οι συρμοί συγκρούστηκαν μέσα σε σήραγγα που συνδέει τους σταθμούς Ποτρέρο και Λα Ράσα, στη γραμμή 3 του μετρό, η οποία διασχίζει το Μεξικό στον άξονα βορράς/νότος.

«Δεκαέξι άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία (…) Προς το παρόν, έχει αναφερθεί δυστυχώς ένας θάνατος» έγραψε στο Twitter η δήμαρχος Κλαούντια Σεϊνμπάουμ.

Το μετρό του Μεξικού δέχεται συχνά επικρίσεις κυρίως λόγω της ανεπαρκούς συντήρησης των εγκαταστάσεών του. Τον Μάιο του 2021, από την κατάρρευση μιας γέφυρας τη στιγμή που περνούσε ένας συρμός σκοτώθηκαν 26 άνθρωποι και τουλάχιστον 100 τραυματίστηκαν.

Το μετρό λειτουργεί από το 1969, έχει 12 γραμμές, 195 σταθμούς και ένα δίκτυο γραμμών μήκους 226 χιλιομέτρων. Το 2021 μετέφερε 837 εκατομμύρια επιβάτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ