ΚΟΣΜΟΣ

Βατικανό: Επισκέψιμος ο τάφος του τέως πάπα Βενέδικτου

Βατικανό: Επισκέψιμος ο τάφος του τέως πάπα Βενέδικτου
Τα λείψανά του τοποθετήθηκαν στον τάφο του προκατόχου του Βενέδικτου, Αγίου Ιωάννη Παύλου Β' AP Photo/Gregorio Borgia

Από το πρωί της Κυριακής (8/1) μπορεί πλέον το κοινό να επισκεφτεί τον τάφο του Πάπα Βενέδικτου XVI, ο οποίος βρίσκεται στις σπηλιές κάτω από τη βασιλική εκκλησία του Αγίου Πέτρου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Βατικανού. 

Υπενθυμίζεται ότι, ο ποντίφικας κηδεύτηκε στις 5 Ιανουαρίου στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Ο τάφος του Βενέδικτου βρίσκεται κάτω από τον κύριο όροφο της βασιλικής εκκλησίας, της νεκρόπολης του Βατικανού.

Ο Βενέδικτος ηγήθηκε της καθολικής εκκλησίας για λιγότερο από οκτώ χρόνια, ωστόσο πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του στο Βατικανό. Η απόσυρσή του το 2013, πρώτη απόσυρση που σημειώθηκε σε βάθος 600 ετών, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις. Απεβίωσε στις 31 Δεκεμβρίου σε ηλικία 95 ετών, στο μοναστήρι του Βατικανού όπου ζούσε τα τελευταία του χρόνια.

Τα λείψανά του τοποθετήθηκαν στον τάφο του προκατόχου του Βενέδικτου, Αγίου Ιωάννη Παύλου Β', τα λείψανα του οποίου μεταφέρθηκαν σε ένα παρεκκλήσι στον κύριο όροφο της βασιλικής εκκλησίας μετά την αγιοποίησή του το 2011.

Η σορός του επίτιμου πάπα Βενέδικτου ετέθη σε λαϊκό προσκύνημα με τους πιστούς που προσήλθαν στη βασιλική εκκλησία του Αγίου Πέτρου, να υπερβαίνουν τους 40.000.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ