ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία - Reuters: Δεν υπάρχουν ενδείξεις για νεκρούς από την επίθεση στο Κραματόρσκ

Ουκρανία - Reuters: Δεν υπάρχουν ενδείξεις για νεκρούς από την επίθεση στο Κραματόρσκ
Από την πλευρά τους οι Ρώσοι αναφέρουν πως από το χτύπημα έχουν πληγεί ένα σχολείο και οι διπλανές εγκαταστάσεις τις οποίες οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποιούσαν ως πρόχειρο στρατώνα AP/Evan Vucci

Το ρωσικό ισχυρισμό πως 600 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά την πυραυλική επίθεση στην πόλη Κραματόρσκ αμφισβητεί το Reuters, επικαλούμενο μάρτυρα που αναφέρει ότι δεν υπάρχουν προφανείς ενδείξεις για ανθρώπινες απώλειες από το πλήγμα.

Η ίδια πηγή, αναφέρει ότι η πυραυλική επίθεση προκάλεσε υλικές ζημιές, αλλά δεν κατέστρεψε κτήρια.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι σκότωσε περισσότερους από 600 Ουκρανούς στρατιώτες σε μία μαζική πυραυλική επίθεση κατά κτηρίων στα ανατολικά της Ουκρανίας που στεγάζουν προσωρινά ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, ο βομβαρδισμός που δέχθηκε το Κραματόρσκ έγινε σε αντίποινα για τη θανατηφόρα επιδρομή των Ουκρανών που προηγήθηκε στις αρχές του 2023 κατά ρωσικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην Μακίιφκα (ή Μακεγιέφκα) που αποτελεί τμήμα της περιοχής του Ντονέτσκ και ελέγχεται από τις δυνάμεις της Μόσχας.

Επίθεση με βαλιστικούς πυραύλους

Συγκεκριμένα, με επτά βαλλιστικούς πυραύλους χτύπησαν τα ξημερώματα της Κυριακής τις ουκρανικές θέσεις στο Ντονμπάς οι Ρώσοι. Οι επτά ρωσικοί πύραυλοι χτύπησαν την πόλη του Κραματόρσκ και έχουν πλήξει κατοικημένη περιοχή σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Από την πλευρά τους οι Ρώσοι αναφέρουν πως από το χτύπημα έχουν πληγεί ένα σχολείο και οι διπλανές εγκαταστάσεις τις οποίες οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποιούσαν ως πρόχειρο στρατώνα. Πληροφορίες από την Ρωσία μιλούν για τουλάχιστον 600 Ουκρανούς στρατιώτες νεκρούς την ώρα που από το Κίεβο δεν υπάρχει καμία αναφορά για νεκρούς ή τραυματίες.

Τα ρωσικά μέσα σημειώνουν πως το συγκεκριμένο χτύπημα μετά την λήξη της μονομερούς ρωσικής εκεχειρίας για τον εορτασμό των Χριστουγέννων όπως είχε ανακοινώσει το Κρεμλίνο, έρχεται ως απάντηση στο Ουκρανικό χτύπημα στην Μακίιβκα στο οποίο οι Ουκρανοί ισχυρίζονται πως εξουδετέρωσαν 400 Ρώσους στρατιώτες και η Μόσχα είχε ανακοινώσει τον θάνατο 89.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ