ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: 180 ύποπτοι για διασυνδέσεις με τον ISIS

Γερμανία: 180 ύποπτοι για διασυνδέσεις με τον ISIS

Οι γερμανικές αρχές ερευνούν 180 υπόπτους για τρομοκρατία οι οποίοι έχουν επιστρέψει από τη Συρία ή έχουν διασυνδέσεις με τον ISIS, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Δικαιοσύνης, μια ημέρα μετά τις συλλήψεις τριών Σύρων με την κατηγορία ότι ετοίμαζαν επιθέσεις στο Ντίσελντορφ.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε πως είναι πολύ νωρίς να εξαχθούν συμπεράσματα για την σοβαρότητα της απειλής, ωστόσο ο ίδιος επισήμανε πως το επίπεδο συναγερμού παραμένει υψηλό.

«Προς το παρόν, ο Ομοσπονδιακός Εισαγγελέας διεξάγει περίπου 210 έρευνες για περισσότερους από 180 υπόπτους που εμπλέκονται με τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία μέσω της συμμετοχής τους ή της στήριξής τους στην τρομοκρατική οργάνωση», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Τα γερμανικά Μέσα επικαλούνται αξιωματούχους ασφαλείας για τις πληροφορίες ότι οι τρεις συλληφθέντες Σύροι είχαν καταγραφεί σε κέντρα υποδοχής προσφύγων και είχαν υποβάλει άσυλο.

Ο επικεφαλής του συνδικάτου της γερμανικής αστυνομίας, Ράινερ Βεντ, προειδοποίησε ότι ο πειρασμός να θεωρούνται όλοι οι μετανάστες ύποπτοι δεν πρέπει να επικρατήσει.

«Ξέρουμε από τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες ότι ο ISIS θέλει να επηρεάσει την συζήτηση για την μετανάστευση στην Ευρώπη και να εντείνει τα αντιμεταναστευτικά αισθήματα της κοινωνίας», είπε ο Βεντ στο Reuters.

«Είναι μέρος της στρατηγικής τους. Δεν πρέπει να πέσουμε σε αυτή την παγίδα».

Η εισροή περισσοτέρων του ενός εκατομμυρίου μεταναστών στην Γερμανία την περασμένη χρονιά, έχει εντείνει την ανησυχία τόσο για την πιθανότητα ενσωμάτωσής τους όσο και για τα ζητήματα ασφαλείας που προκύπτουν μετά τις επιθέσεις του ISIS σε Γαλλία και Βέλγιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ