ΚΟΣΜΟΣ

Άκρως απόρρητα έγγραφα βρέθηκαν σε γραφείο του Τζο Μπάιντεν

Άκρως απόρρητα έγγραφα βρέθηκαν σε γραφείο του Τζο Μπάιντεν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν (AP Photo/Patrick Semansky, File)

Τουλάχιστον 20 άκρως απόρρητα έγγραφα βρέθηκαν σε γραφείο που χρησιμοποιούσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν από το 2017 μέχρι και το 2020 στην Ουάσιγκτον.

Τα συγκεκριμένα έγγραφα σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα αποτελούν άκρως απόρρητες πληροφορίες για ζήτημα που μέχρι τώρα δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας, αλλά σύμφωνα με το δίκτυο NBC που πρώτο αποκάλυψε την είδηση είναι της περιόδου που ο Τζο Μπάιντεν κατείχε την θέση του αντιπροέδρου, επί προεδρίας και δεύτερης θητείας του Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα συγκεκριμένα έγγραφα ανακαλύφθηκαν από ομάδα δικηγόρων του Αμερικανού προέδρου, η οποία βρέθηκε στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις προκειμένου να επιβλέψει το άδειασμα των συγκεκριμένων γραφείων. Η συγκεκριμένη ομάδα δικηγόρων του Τζο Μπάιντεν σύμφωνα με το CNNi κάλεσε άμεσα τόσο τον Λευκό Οίκο όσο και τα Εθνικά Αρχεία των ΗΠΑ, την αρχή που παραλαμβάνει όλα τα άκρως απόρρητα έγγραφα και τα αρχειοθετεί.

Ο Ρίσαρντ Σάουμπερ ειδικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου ενημέρωσε επίσης τον Τύπο πως: «Ο Λευκός Οίκος συνεργάζεται στενά με την Επιτροπή Εθνικών Αρχείων και το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφορικά με την ανακάλυψη αυτού που φαίνεται να είναι αρχεία από την περίοδο της προεδρίας Ομπάμα – Μπάιντεν, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και λίγα διαβαθμισμένα έγγραφα».

Πηγές από την έρευνα αναφέρουν πως τα συγκεκριμένα έγραφα ανακαλύφθηκαν μόλις δέκα ημέρες πριν από τις πρόσφατες, κρίσιμες για τους Δημοκρατικούς και τον Αμερικανό πρόεδρο, ενδιάμεσες εκλογές αλλά η είδηση είδε σήμερα μόλις το φως της δημοσιότητας.

Σημειώνεται πως άκρως απόρρητα έγγραφα είχε στην κατοχή του και ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και μάλιστα στην πολυτελή εξοχική του κατοικία στο Μαρ α Λάγκο. Για την κίνησή του μάλιστα να πάρει από τον Λευκό Οίκο φεύγοντας άκρως απόρρητα έγραφα είχε εντονότατα κατακριθεί από τον νυν Πρόεδρο Μπάιντεν καθώς αυτό απαγορεύεται και αποτελεί μάλιστα ποινικό αδίκημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ