ΚΟΣΜΟΣ

Ίλον Μασκ: «Στο σφυρί» ονόματα λογαριασμών για να σώθει το Twitter

Ίλον Μασκ: «Στο σφυρί» ονόματα λογαριασμών για να σώθει το Twitter
Θα υποβάλλονται προσφορές για ονόματα χρηστών με το χαρακτηριστικό σύμβολο @, μέσω της διεξαγωγής διαδικτυακών δημοπρασιών AP Photo/Jeff Chiu

Σε πωλήσεις ονομάτων λογαριασμών εξετάζει να προχωρήσει το Twitter, προκειμένου να δημιουργήσει νέα έσοδα για την εταιρεία και συνακόλουθα και για τον ιδιοκτήτη του, Ίλον Μάσκ, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times την Τετάρτη (11/1).

Ειδικότερα, στο ανωτέρω δημοσίευμα το Twitter επεξεργάζεται να προχωρήσει κατ' αυτόν τον τρόπο στην ανανέωση των δραστηριοτήτων του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με πληροφορίες δύο ατόμων που φέρεται να γνωρίζουν το σχέδιο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η συζήτηση αναφορικά με την πώληση ορισμένων ονομάτων χρηστών στην υπηρεσία, τα λεγόμενα twitter handles, είναι ενεργή στο τεχνικό τμήμα της εταιρείας τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2022.

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, θα μπορούν να υποβάλλονται προσφορές για ονόματα χρηστών με το χαρακτηριστικό σύμβολο @, μέσω της διεξαγωγής διαδικτυακών δημοπρασιών, όπως είθισται για όλα τα ονόματα του twitter, ωστόσο δεν είναι καθόλου σαφές το πόσο θα επηρεαστούν από αυτή την κίνηση οι χρήστες της πλατφόρμας, όπως και το αν θα προχωρήσει το σχέδιο.

Προς το παρόν πάντως δεν είναι σαφές αν θα προχωρήσει το σχέδιο, ούτε κατά πόσον θα επηρεάζει όλα τα ονόματα χρηστών ή μόνο κάποιο υποσύνολο, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, με τον Ίλον Μασκ και τη διοίκηση του Twitter να μην έχουν προς ώρας αποκριθεί πάνω στο περιεχόμενο του επίμαχου δημοσιεύματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ