ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Στα χέρια των Ρώσων η Σολεντάρ, σύμφωνα με τη Μόσχα

Ουκρανία: Στα χέρια των Ρώσων η Σολεντάρ, σύμφωνα με τη Μόσχα
Ουκρανός στρατιώτης στη Σολεντάρ δηλώνει «Απλώς μας εγκατέλειψαν»  AP Photo/Libkos

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατέλαβε πλήρως τη μικρή ουκρανική πόλη Σολεντάρ μετά από δύο μήνες σφοδρών μαχών, όπως μεταδίδει το CNNi.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αναφέρει ότι αυτή η «νίκη» θα επιτρέψει στα ρωσικά στρατεύματα να αποκόψουν τις ουκρανικές δυνάμεις από την πόλη του Μπαχμούτ.

Νωρίτερα το Κίεβο ανακοίνωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να αντιστέκονται και πως μάχες μαίνονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Οι μάχες στα περίχωρα της Σολεντάρ θεωρούνται από τις πιο αιματηρές από την έναρξη του πολλέμου στην Ουκρανία, όπως μεταδίδει το BBC.

Ουκρανός στρατιώτης στη Σολεντάρ δηλώνει «Απλώς μας εγκατέλειψαν»

«Απλώς μας εγκατέλειψαν», δηλώνει Ουκρανός στρατιώτης στη Σολεντάρ Ουκρανός στρατιώτης που συμμετέχει στις μάχες στη Σολεντάρ, δήλωσε στο CNNi ότι «απλώς μας εγκατέλειψαν».

«Προσπαθήσαμε να υπαναχωρήσουμε, αλλά τα «Οκρ» (οι Ρώσοι) είναι ήδη εκεί. Εάν δεν υπάρξει διαταγή υποχώρησης σήμερα, το πιο πιθανό είναι πως δεν θα έχουμε χρόνο να φύγουμε», δήλωσε τηλεφωνικά ο στρατιώτης που δεν κατονομάζεται από το CNNi για λόγους ασφαλείας.

Πρόσθεσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα στη Σολεντάρ έχουν ξεμείνει από φαγητό, το νερό είναι ελάχιστο και κάποιοι είναι τραυματισμένοι. Σύμφωνα με τον ίδιο έχουν ακόμη πυρομαχικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ