ΚΟΣΜΟΣ

Qatar Gate: Εμβάσματα από ΜΚΟ σε τραπεζικό λογαριασμό της Σίλβια Παντσέρι

Qatar Gate: Εμβάσματα από ΜΚΟ σε τραπεζικό λογαριασμό της Σίλβια Παντσέρι
Η ιταλική δικαιοσύνη προς το παρόν περιορίσθηκε απλώς στο να καταγράψει τις κινήσεις του λογαριασμού AP Photo/Luca Bruno

Δύο εμβάσματα από ισάριθμες μη κυβερνητικές οργανώσεις εντοπίστηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό της κόρης του Αντόνιο Παντσέρι, Σίλβια Παντσέρι, σύμφωνα δημοσίευμα της εφημερίδας La Repubblica την Παρασκευή (13/1).

Ειδικότερα, το δικαστήριο του Μιλάνου διαπίστωσε ότι πρόκειται για εμβάσματα «μερικών χιλιάδων ευρώ» που πραγματοποιήθηκαν από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις «No Peace Without Justice» και «Ηuman Rights Foundation», τα οποία τα τελευταία δυο χρόνια γίνονταν σχεδόν σε μηνιαία βάση.

Υπενθυμίζεται ότι, οι δύο ΜΚΟ, εμπλέκονται στην έρευνα του Qatar Gate με τον επικεφαλής της «No Peace Without Justice», Ιταλό Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα, να έχει συλληφθεί 9 Δεκεμβρίου, με την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Στην δεύτερη, την αμερικανική Human Rights Foundation, φέρεται να αναφέρθηκε ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, κατά την διάρκεια ανάκρισής του.

Επιπλέον, σύμφωνα με την La Repubblica, τα υψηλότερα ποσά εμβάσθηκαν από την «No Peace Without Justice». Η ιταλική δικαιοσύνη προς το παρόν δεν έχει προχωρήσει σε αυτόνομες έρευνες, περιορίσθηκε απλώς στο να καταγράψει τις κινήσεις του λογαριασμού, πληροφορώντας τους Βέλγους εισαγγελείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ