ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πάνω από 500 αναφορές στον αμερικανικό στρατό για «επαφές» με UFO - Τι λέει το Πεντάγωνο

ΗΠΑ: Πάνω από 500 αναφορές στον αμερικανικό στρατό για «επαφές» με UFO - Τι λέει το Πεντάγωνο
AP/Department of Defense

Όλο και πληθαίνουν οι υποθέσεις αξιωματικών του Αμερικανικού στρατού, οι οποίοι αναφέρουν στις Υπηρεσίες τους πως κατά τη διάρκεια άσκησης του καθήκοντος, ήρθαν τουλάχιστον σε οπτική επαφή με Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (ΑΤΙΑ), τα γνωστά σε όλους UFO.

Σύμφωνα με το BBC, μια νέα αποχαρακτηρισμένη έκθεση της αμερικανικής κυβέρνησης σχετικά με τις θεάσεις UFO από αμερικανικά στρατεύματα αποκάλυψε εκατοντάδες νέες περιπτώσεις.

Το Γραφείο Εθνικής Πληροφοριών των ΗΠΑ είναι πλέον ενήμερο για 510 αναφερόμενες θεάσεις, μια αύξηση σε σχέση με τις 144 που συγκεντρώθηκαν στην πρώτη αξιολόγηση της υπηρεσίας κατασκοπείας για το 2021. Σχεδόν οι μισές από τις νέες εμφανίσεις κρίθηκαν «χωρίς αξιοσημείωτες» και αποδίδονται στην ανθρώπινη προέλευση, σύμφωνα με την έκθεση.


Ωστόσο, περισσότερες από 100 από τις υποθέσεις παραμένουν -τουλάχιστον- ανεξήγητες.

Η έκθεση αναφέρει ότι οι επαφές με UFO - που η κυβέρνηση αποκαλεί Unidentified Aerial Phenomena (UAPs) - συνεχίζουν «να συμβαίνουν σε περιορισμένο ή ευαίσθητο εναέριο χώρο, υπογραμμίζοντας πιθανές ανησυχίες για την ασφάλεια» και την εθνική ασφάλεια.

Από τις 366 νέες αναφορές, οι 26 προσδιορίστηκαν ως drones, οι 163 ήταν μπαλόνια και έξι εναέρια αντικείμενα αποδόθηκαν σε άλλα φαινόμενα. Η έκθεση εκδόθηκε εν μέρει για να βοηθήσει στον «αποστιγματισμό» των εμπειριών με τα UFO και στη βελτίωση της αεροπορικής ασφάλειας.

«Δεν έχουμε δει κάτι που να πιστέψουμε στους εξωγήινους»

Η έκθεση συνεχίζει λέγοντας ότι 171 θεάσεις εξακολουθούν να παραμένουν «αχαρακτήριστες και μη αποδιδόμενες» - που σημαίνει ότι δεν συλλέχθηκαν αρκετές πληροφορίες για την αποτελεσματική ταυτοποίησή τους.

«Μερικά από αυτά τα αχαρακτήριστα UAP φαίνεται να έχουν επιδείξει ασυνήθιστα χαρακτηριστικά πτήσης ή ικανότητες απόδοσης και απαιτούν περαιτέρω ανάλυση», αναφέρει η έκθεση. Καμία από τις αναφορές δεν έχει συνδεθεί με κάποια εξωγήινη δραστηριότητα.

Οι εκθέσεις εξετάζονται από το Γραφείο Επίλυσης Ανωμαλιών σε όλους τους τομείς (AARO), ένα γραφείο στο Πεντάγωνο που δημιουργήθηκε το 2022 για την επανεξέταση περιστατικών UAP.

Το AARO θα επικεντρωθεί στη λήψη και ανάλυση περιστατικών με τα άγνωστα στοιχεία και θα συνεργαστεί με τις Υπηρεσίες Πληροφοριών για την περαιτέρω αξιολόγηση αυτών των υποθέσεων, σύμφωνα με το νέο αποχαρακτηρισμένο έγγραφο.

Τον περασμένο μήνα, ο υφυπουργός Άμυνας του Πενταγώνου για Πληροφορίες και Ασφάλεια, Ρόναλντ Μούλτρι, είπε στα ΜΜΕ: «Δεν έχουμε δει τίποτα που θα μας έκανε να πιστέψουμε ότι οποιοδήποτε από τα αντικείμενα που είδαμε είναι εξωγήινης προέλευσης».

«Δεν έχω δει τίποτα σε αυτές τις υποθέσεις μέχρι σήμερα που να υποδηλώνει ότι υπήρξε επίσκεψη εξωγήινων, συντριβή εξωγήινων ή κάτι παρόμοιο», πρόσθεσε ο Μούλτρι.

Αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται για να αποσαφηνιστούν τουλάχιστον οι υπόλοιπες υποθέσεις που εμπεριέχουν έστω και υπόνοιες για επαφές με UFO: «Εάν δεν μπορούμε να εξηγήσουμε κάποιες καταστάσεις, τότε θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι μπορεί να είναι και κάτι εχθρικό», πρόσθεσε ο Μούλτρι και κατέληξε: «Και έτσι, πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ