ΚΟΣΜΟΣ

Είχε σκοτώσει και την πρώην σύζυγό του ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης στο UCLA

Είχε σκοτώσει και την πρώην σύζυγό του ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης στο UCLA
FACEBOOK

Νεκρή βρέθηκε και η εν διαστάσει σύζυγος του Μέινακ Σαρκάρ (Mainak Sarkar), του άνδρα που εκτέλεσε τον καθηγητή του στο Πανεπιστήμιο UCLA και κατόπιν αυτοκτόνησε.

Η έρευνα της αστυνομίας αποκάλυψε ότι η γυναίκα που εντοπίστηκε νεκρή την Πέμπτη σε προάστιο της Μινεάπολης, ήταν η Άσλεϊ Χάστι (Ashley Hasti), σύζυγος του δράστη της επίθεσης, αναφέρει το συνεργαζόμενο με το CNN δίκτυο WCCO.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε τον Ιούνιο του 2011. Το όνομά της βρέθηκε στη «λίστα θανάτου» που είχε συντάξει ο Σαρκάρ. Σε ένα χαρτί που έγραφε επάνω «kill list», υπήρχαν τρία ονόματα, ένα εκ των οποίων ήταν του Ουίλιαμ Κλάγκ (William S. Klug), του καθηγητή του UCLA. Η Χάστι βρέθηκε νεκρή με τραύμα από πυροβολισμό και πιθανότατα δολοφονήθηκε πριν από τους πυροβολισμούς στο UCLA, σύμφωνα με τα λεγόμενα του αναπληρωτή αρχηγού της αστυνομίας, Μαρκ Μπράλει (Mark Bruley).

Το τρίτο πρόσωπο που ήθελε να βλάψει ο Σαρκάρ ήταν ένας άλλος καθηγητής του Πανεπιστημίου και σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας φέρεται να έλειπε από το Πανεπιστήμιο εκείνη την ημέρα.

Ο Σαρκάρ αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο το 2013. Την Τετάρτη πήγε στο γραφείο του πρώην καθηγητή του και τον πυροβόλησε αρκετές φορές, πριν αυτοκτονήσει. Οι ερευνητές που έσπευσαν στη σκηνή της δολοφονίας, βρήκαν ένα σημείωμα. «Το σημείωμα στο Πανεπιστήμιο έδινε οδηγίες σε αυτόν που θα το έβρισκε ‘να ελέγξει την γάτα του στη Μινεσότα’. Έτσι, με ένταλμα ερευνήσαμε την κατοικία του», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας στο δίκτυο KTLA που συνεργάζεται με το CNN. Όπως ανέφερε, εκεί βρήκαν και τη λίστα θανάτου.

Οι αρχές αναζητούν το αυτοκίνητο με το οποίο ο Σαρκάρ οδήγησε από το σπίτι του στη Μινεσότα στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρχηγού στο KTLA, θεωρούν ότι «θα βρούμε αποδεικτικά στοιχεία μέσα σε αυτό που θα μας βοηθήσουν να διαλευκάνουμε την υπόθεση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ