ΚΟΣΜΟΣ

Τούρκος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 108 ετών για σεξουαλική κακοποίηση προσφυγόπουλων από τη Συρία

Τούρκος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 108 ετών για σεξουαλική κακοποίηση προσφυγόπουλων από τη Συρία
Twitter @dhainternet

Επιστάτης, ο οποίος εργαζόταν σε καταυλισμό Σύρων προσφύγων στην Τουρκία, καταδικάστηκε σήμερα σε κάθειρξη 108 ετών, καθώς κρίθηκε ένοχος ότι κακοποίησε σεξουαλικά μικρά αγόρια.

H υπόθεση φέρνει εκ νέου στο φως της δημοσιότητας την επισφαλή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα προσφυγόπουλα.

Ο 29χρονος δεν αρνήθηκε τις κατηγορίες. Υποστήριξε, ωστόσο, ότι πολλοί εργαζόμενοι και διαχειριστές των καταυλισμών εμπλέκονται, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Doğan.

Ο ίδιος είπε ότι πλήρωσε τα παιδιά 2-5 τουρκικές λίρες, προτού τους επιτεθεί και τα κακοποιήσει στις τουαλέτες του καταυλισμού.

Ο άνδρας εργαζόταν ως καθαριστής στον καταυλισμό Νιζίπ (Nizip) στο Γκαζιάντεπ (Gaziantep) της νοτιοανατολικής Τουρκίας και κακοποιούσε αγόρια ηλικίας 8 έως 12 ετών για ένα διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών έως τις αρχές του 2016.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον 29χρονο για την κακοποίηση οκτώ προσφυγόπουλων από τη Συρί, οι οικογένειες των οποίων κατέθεσαν μήνυση, όπως γνωστοποίησε ο δικηγορικός σύλλογος της περιοχής.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οικογένειες άλλων θυμάτων δεν έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, καθώς φοβούνται το ενδεχόμενο της απέλασής τους από τις τουρκικές αρχές.

Η υπόθεση εξακολουθεί να προκαλεί οργή στην Τουρκία. Τον καταυλισμό, όπου διαμένουν 14.000 άνθρωποι, είχε επισκεφθεί η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ (Angela Merkel) τον Απρίλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ