ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ουκρανία - Ζελένσκι: Το Λονδίνο «στέλνει το σωστό μήνυμα»

Πόλεμος Ουκρανία - Ζελένσκι: Το Λονδίνο «στέλνει το σωστό μήνυμα»
Σε τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ εξέφρασε την επιδίωξη της Βρετανίας να στείλει άρματα μάχης Challenge 2 του βρετανικού στρατού στην Ουκρανία μαζί με πρόσθετη υποστήριξη πυροβολικού ΑΠΕ-ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Το Λονδίνο «στέλνει το σωστό μήνυμα», υποστήριξε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, χαιρετίζοντας σήμερα, Σάββατο (14/1) την απόφαση της Βρετανίας να παράσχει βαρέα άρματα μάχης στη χώρα του.

«Κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας με τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, τον ευχαρίστησα για τη λήψη αποφάσεων που όχι μόνο μας ενισχύουν στο πεδίο της μάχης, αλλά στέλνουν και το σωστό μήνυμα στους εταίρους μας», έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter.

Η ανακοίνωση της Ντάουνιγκ Στριτ για την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών ανέφερε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ εξέφρασε την επιδίωξη της Βρετανίας να στείλει άρματα μάχης Challenge 2 του βρετανικού στρατού στην Ουκρανία μαζί με πρόσθετη υποστήριξη πυροβολικού.

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη να αδράξουν αυτή τη στιγμή με μια επιτάχυνση της παγκόσμιας στρατιωτικής και διπλωματικής υποστήριξης στην Ουκρανία», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Σούνακ.

«Ο πρωθυπουργός σκιαγράφησε την επιδίωξη του Ηνωμένου Βασιλείου να εντείνει την υποστήριξή μας στην Ουκρανία, μεταξύ άλλων μέσω της παροχής αρμάτων μάχης Challenger 2 και πρόσθετων συστημάτων πυροβολικού».

Νωρίτερα, δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Βρετανία βρισκόταν σε συζητήσεις με την Ουκρανία για να παραδώσει τα Challengers, το κύριο άρμα μάχης του βρετανικού στρατού, για να βοηθήσει τη χώρα να πολεμήσει τις ρωσικές δυνάμεις.

Ωστόσο, η βρετανική κυβέρνηση είχε επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση.

«Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος Ζελένσκι καλωσόρισαν άλλες διεθνείς δεσμεύσεις σε αυτό το πνεύμα, συμπεριλαμβανομένης της προσφοράς της Πολωνίας να παράσχει μια ίλη αρμάτων μάχης Leopard», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Σούνακ.

«Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο ίδιος και ολόκληρη η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα εργαστούν εντατικά με τους διεθνείς εταίρους για να παράσχουν γρήγορα το είδος της υποστήριξης που θα επιτρέψει στην Ουκρανία να προωθήσει την πλεονεκτική της θέση, να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο και να εξασφαλίσει μια διαρκή ειρήνη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ