ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία κατά Βρετανίας: Η αποστολή αρμάτων μάχης στην Ουκρανία θα χειροτερέψει την κατάσταση

Ρωσία κατά Βρετανίας: Η αποστολή αρμάτων μάχης στην Ουκρανία θα χειροτερέψει την κατάσταση
Η ρωσική πρεσβεία επισήμανε, πως η αποστολή Challengers 2 στην Ουκρανία, απλώς θα «εντείνει» τις μάχες AP Photo/LIBKOS

Ξεκάθαρο μήνυμα προς το Λονδίνο και κατ' επέκταση προς την Ουκρανία απέστειλε η Ρωσία, αντιδρώντας στην αποστολή βρετανικών αρμάτων μάχης.

Η ρωσική πρεσβεία επισήμανε, πως η αποστολή Challengers 2 στην Ουκρανία, απλώς θα «εντείνει» τις μάχες και είναι απίθανο να αντιστρέψει την κατάσταση στο μέτωπο.

«Η αποστολή αρμάτων μάχης δεν θα επιταχύνει σε καμία περίπτωση το τέλος των στρατιωτικών εχθροπραξιών, αλλά το μόνο που θα κάνει είναι να τις εντείνει, προκαλώντας περαιτέρω απώλειες. Είναι απίθανο αυτά τα άρματα μάχης να βοηθήσουν τον ουκρανικό στρατό να ανατρέψει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Η απόφαση της Βρετανίας για την αποστολή Challengers 2

Η ανακοίνωση της Ντάουνιγκ Στριτ, αναφέρει πως ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ , έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζελένσκι, εξέφρασε την επιδίωξη της Βρετανίας να στείλει άρματα μάχης Challenge 2 του βρετανικού στρατού στην Ουκρανία μαζί με πρόσθετη υποστήριξη πυροβολικού.

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη να αδράξουν αυτή τη στιγμή με μια επιτάχυνση της παγκόσμιας στρατιωτικής και διπλωματικής υποστήριξης στην Ουκρανία», δήλωσε εκπρόσωπος του Σούνακ.

«Ο πρωθυπουργός σκιαγράφησε την επιδίωξη του Ηνωμένου Βασιλείου να εντείνει την υποστήριξή μας στην Ουκρανία, μεταξύ άλλων μέσω της παροχής αρμάτων μάχης Challenger 2 και πρόσθετων συστημάτων πυροβολικού».

Ωστόσο, η βρετανική κυβέρνηση είχε επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση.

«Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος Ζελένσκι καλωσόρισαν άλλες διεθνείς δεσμεύσεις σε αυτό το πνεύμα, συμπεριλαμβανομένης της προσφοράς της Πολωνίας να παράσχει μια ίλη αρμάτων μάχης Leopard.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο ίδιος και ολόκληρη η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα εργαστούν εντατικά με τους διεθνείς εταίρους για να παράσχουν γρήγορα το είδος της υποστήριξης που θα επιτρέψει στην Ουκρανία να προωθήσει την πλεονεκτική της θέση, να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο και να εξασφαλίσει μια διαρκή ειρήνη» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος.

Το ευχαριστώ του Ζελένσκι στο Λονδίνο

«Κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας με τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, τον ευχαρίστησα για τη λήψη αποφάσεων που όχι μόνο μας ενισχύουν στο πεδίο της μάχης, αλλά στέλνουν και το σωστό μήνυμα στους εταίρους μας», έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ