ΚΟΣΜΟΣ

Μελόνι για περιφερειακές εκλογές Λομβαρδίας: «Δεν φοβάμαι τις μη δημοφιλείς επιλογές»

Μελόνι για περιφερειακές εκλογές Λομβαρδίας: «Δεν φοβάμαι τις μη δημοφιλείς επιλογές»
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η υιοθέτηση του προεδρικού συστήματος διακυβέρνησης παραμένει προτεραιότητα AP Photo/Andrew Medichini

Τις προτεραιότητες που έχει θέσει ως στόχο η κυβέρνηση της, εξέφρασε η Τζόρτζια Μελόνι εν όψει των περιφερειακών εκλογών της Λομβαρδίας. Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, μίλησε για αυτές τις προτεραιότητες, με αφορμή την παρουσίαση των υποψηφίων του κόμματός της. 

Η τοπική αυτή εκλογική αναμέτρηση, όπως και εκείνη του Λατίου (την περιφέρεια με πρωτεύουσα τη Ρώμη), θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Φεβρουαρίου.

«Παίρνουμε μέρος σε μαραθώνιο, όχι σε κούρσα εκατό μέτρων, δεν με φοβίζουν μη δημοφιλείς επιλογές. Με ενδιαφέρουν τα στοιχεία για την οικονομία, την παραγωγικότητα και τη γεννητικότητα, έτσι όπως θα διαμορφωθούν μέσα στην επόμενη πενταετία», δήλωσε η Μελόνι.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η υιοθέτηση του προεδρικού συστήματος διακυβέρνησης παραμένει προτεραιότητα, για την κυβερνητική συμμαχία της οποίας ηγείται.

«Θα ξεκινήσουμε διάλογο με όλους, αλλά πρόκειται για στόχο τον οποίο θέλουμε να πετύχουμε», πρόσθεσε η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Με αναφορά στα οικονομικά στοιχεία των τελευταίων εβδομάδων, η Μελόνι υπογράμμισε ότι «το σπρεντ δεν ξεπερνά τις 182 μονάδες και στο χρηματιστήριο του Μιλάνου τα πράγματα έχουν πάει πολύ καλά».

«Μας περιμένει μια περίπλοκη περίοδος, αλλά το όλο αυτό σκηνικό δεν πρέπει να μας στερήσει τη δυνατότητα να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία: από τη διαχείριση της κρίσης πρέπει να καταφέρουμε να περάσουμε σε μια φάση μεγαλόπνοων σχεδίων, με το θάρρος που απαιτεί ο μακροπρόθεσμος προγραμματισμός», είπε η πρόεδρος των Αδελφών της Ιταλίας και πρωθυπουργός της χώρας.

Η Τζόρτζια Μελόνι, τέλος, υπογράμμισε ότι «προτεραιότητα της κυβέρνησής της είναι η οικονομική ανάπτυξη» και πως «πρόκειται να κινηθεί με ταχείς ρυθμούς»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ