ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τραυματίστηκαν 10 Ρώσοι στρατιώτες από έκρηξη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τραυματίστηκαν 10 Ρώσοι στρατιώτες από έκρηξη
Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS οι τραυματίες είναι δέκα AP Photo/Yevhenii Zavhorodnii

Τουλάχιστον 10 Ρώσοι στρατιώτες τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη στην περιοχή Μπέλγκοροντ, όπως μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Αναλυτικά, το TASS ανέφερε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από φωτιά, που ξέσπασε σε ένα τοπικό πολιτιστικό κέντρο κατά τη διάρκεια της νύχτας, στο οποίο αποθηκεύονταν πυρομαχικά.

Στην περιοχή Μπέλγκοροντ στη μεθόριο Ρωσίας και Ουκρανίας, βρίσκονται ρωσικές στρατιωτικές βάσεις και πεδία εκπαίδευσης.

Οι δηλώσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν νωρίτερα την ίδια μέρα

«Θετική δυναμική» εκτίμησε ότι έχει η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία» ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μετά από την κατάληψη της πόλης Σολεντάρ, στα ανατολικά της χώρας -κάτι που συνεχίζει να διαψεύδει το Κίεβο.

«Η δυναμική είναι θετική και όλα πάνε σύμφωνα με τα σχέδια του υπουργείου Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου. Ελπίζω ότι οι μαχητές μας θα μας ευχαριστήσουμε ακόμη περισσότερο με τα στρατιωτικά τους αποτελέσματα», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας στο ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 1.

Από την πλευρά του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν ένα κύμα πυραυλικών επιδρομών εναντίον ουκρανικών στρατιωτικών και υποδομών χθες Σάββατο.

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια ρωσική επίθεση σε πολυκατοικία στην ανατολική πόλη Ντνίπρο, χθες το απόγευμα, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έκανε λόγο αναφορά στην Ντνίπρο ως συγκεκριμένο στόχο οποιωνδήποτε επιδρομών.

Παράλληλα ανέφερε ότι τα στρατεύματά της σημειώνουν πρόοδο προς την πόλη Μπαχμούτ - επίκεντρο των ρωσικών επιθέσεων τους τελευταίους μήνες - στην ουκρανική επαρχία Ντονέτσκ.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν προς τα βόρεια προάστια της πόλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ