ΚΟΣΜΟΣ

ENI: Ανακαλύφθηκε φυσικό αέριο στα ανοιχτά της Αιγύπτου - Ενεργειακή «ανάσα» στην Ευρώπη

ENI: Ανακαλύφθηκε φυσικό αέριο στα ανοιχτά της Αιγύπτου - Ενεργειακή «ανάσα» στην Ευρώπη
Μία σημαντική ποσότητα φυσικού αερίου στην Μεσόγειο στην Ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα στα ανοιχτά της Αιγύπτου, ανακάλυψε σύμφωνα με ανακοίνωσή της η ENI AP Photo/Petros Karadjias

Σε μία νέα ανακάλυψη φυσικού αερίου προχώρησε η Eni. Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, η Eni ανακοίνωσε τον εντοπισμό κοιτασμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα στα ανοιχτά της Αιγύπτου.

Το εύρημα του ιταλικού ενεργειακού κολοσσού βρίσκεται στην υπεράκτια περιοχή Nargis, έκτασης 1.800 τετραγωνικών χιλιομέτρων (695 τετραγωνικών μιλίων) και μπορεί να αναπτυχθεί αξιοποιώντας τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της εταιρείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Δεν αποκαλύφθηκε το ποσό

Η Chevron και η θυγατρική της Eni, IEOC Production BV, κατέχουν από ένα ποσοστό 45% στην παραχώρηση, ενώ η Tharwa Petroleum Company SAE κατέχει ένα ποσοστό 10%, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η ανακάλυψη είναι «σημαντική», αλλά το ποσό δεν αποκαλύφθηκε.

Η Eni βασίζεται όλο και περισσότερο στη Βόρεια Αφρική και την Αφρική για να αυξήσει τις εισαγωγές φυσικού αερίου στην Ιταλία, αφού η Ρωσία μείωσε τις προμήθειες προς την Ευρώπη μετά την εισβολή στην Ουκρανία πέρυσι.

Οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου θεωρείται ως το κλειδί για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας από τον επόμενο χειμώνα, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eni, Κλαούντιο Ντεσκάλτσι στις 14 Ιανουαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ