ΚΟΣΜΟΣ

Βαλένθια: Δρομείς ποδοπατήθηκαν στην εκκίνηση σε αγώνα δρόμου - Τραυματίστηκαν αθλητές

Βαλένθια: Δρομείς ποδοπατήθηκαν στην εκκίνηση σε αγώνα δρόμου - Τραυματίστηκαν αθλητές
Twitter

Χαοτική κατάσταση επικράτησε το πρωί της Κυριακής στη Βαλένθια κατά την εκκίνηση του αθλήματος των 10 χιλιομέτρων σε αγώνα δρόμου, με δεκάδες δρομείς να ποδοπατούνται από άλλους που βρίσκονταν πίσω τους.

Οι διοργανωτές δεν είχαν προβλέψει πιθανότατα τον αριθμό των συμμετεχόντων, αφού ήταν εμφανές ότι δεν χωρούσε τόσος κόσμος σε τόσο μικρό σημείο του δρόμου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να στριμωχτούν υπερβολικά στην εκκίνηση του αγώνα και πολλούς από αυτούς να καταλήγουν στο έδαφος και να ποδοπατούνται από άλλους δρομείς. Ευτυχώς δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ.

«Δόξα τω Θεώ, είμαι καλά! Αλλά είδα πολλά κορίτσια να ποδοπατούνται και να συνθλίβονται στο έδαφος. Ευτυχώς εγώ δεν έπεσα», δήλωσε η Γαλλίδα αθλήτρια Alice Finot στον ιστότοπο francetvinfo.

Στη Βαλένθια, ο συγκεκριμένος αγώνας 10 χιλιομέτρων, που φημίζεται ότι είναι πολύ γρήγορος, συγκέντρωσε έναν εντυπωσιακό δρομέων και ερασιτεχνών όλων των επιπέδων, δηλαδή περισσότερους από 12.000 συμμετέχοντες συνολικά, οι οποίοι συνήθως χωρίζονται σε ομάδες ανάλογα με την ταχύτητά τους.

Twitter

«Ο οργανισμός έκανε ένα λάθος. Έδωσαν το σύνθημα στους ερασιτέχνες πολύ νωρίς και ο κόσμος έσπευσε στη γραμμή. Η ομάδα ασφαλείας μπήκε μπροστά τους για να κάνει χώρο, αλλά στην εκκίνηση τα πράγματα εκρήγνυνται. Υπήρχε ένα κύμα, που έπεφτε, έπεφτε, έπεφτε. Η γραμμή εκκίνησης δεν ήταν αρκετά φαρδιά», τόνισε η Finot. «Δεν υπάρχει πλέον σεβασμός. Ο καθένας σκέφτεται για το δικό του ατομικό ρεκόρ και τον χρόνο που θα κάνει να τερματίσει…», συμπλήρωσε η αθλήτρια.

Για την Ιστορία, η Yalemzerf Yehualaw, πλησίασε σε απόσταση δευτερολέπτων το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ, κερδίζοντας τον αγώνα σε 29 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ