ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Ο Σουντανί στηρίζει την επ' αόριστον παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στη χώρα

Ιράκ: Ο Σουντανί στηρίζει την επ' αόριστον παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στη χώρα
Ο πρωθυπουργός του Ιράκ όχι μόνο υπερασπίστηκε την παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων, αλλά δεν έθεσε χρονοδιάγραμμα για την αποχώρησή τους AP Photo/Iraqi Parliament Media Office

Στηρίζει και με το παραπάνω, την παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ, ο πρωθυπουργός της χώρας Μοχάμεντ αλ-Σουντανί. Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal που δημοσιεύθηκε σήμερα, όχι μόνο υπερασπίστηκε την παρουσία τους, αλλά δεν έθεσε χρονοδιάγραμμα για την αποχώρησή τους.

Αναφερόμενος στις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που εκπαιδεύουν και βοηθούν ιρακινές μονάδες στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους, αλλά σε μεγάλο βαθμό μένουν εκτός μάχης, ο Σουντανί τόνισε ότι οι ξένες δυνάμεις εξακολουθούν να είναι αναγκαίες.

«Η εξάλειψη του Ισλαμικού Κράτους χρειάζεται περισσότερο χρόνο», δήλωσε.

Ο Σουντανί, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο Οκτώβριο, είπε στη WSJ ότι σχεδιάζει να στείλει μια αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων αξιωματούχων στην Ουάσινγκτον για να έχουν συνομιλίες με Αμερικανούς ομολόγους τους τον επόμενο μήνα, προσθέτοντας ότι η Βαγδάτη θα ήθελε να έχει παρόμοιες σχέσεις με την Ουάσιγκτον με αυτές που έχει η Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες παραγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου του Περσικού Κόλπου.

«Δεν το βλέπω ως κάτι αδύνατο, να δω το Ιράκ να έχει μια καλή σχέση με το Ιράν και τις ΗΠΑ», τόνισε ο Ιρακινός πρωθυπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ