Ξεκίνησαν τα κοινά αεροπορικά στρατιωτικά γυμνάσια Ρωσίας - Λευκορωσίας
Ανανεώθηκε:
Η Ρωσία και η Λευκορωσία ξεκίνησαν κοινά αεροπορικά στρατιωτικά γυμνάσια, ανακοίνωσε το λευκορωσικό υπουργείο Άμυνας σήμερα.
Τα γυμνάσια πρόκειται να διαρκέσουν ως την 1η Φεβρουαρίου, ενώ το Μινσκ υπογράμμισε νωρίτερα ότι είναι αμυντικής φύσης, εξηγώντας ότι θα επικεντρωθούν σε αποστολές αναγνώρισης και αντιμετώπισης πιθανών επιθέσεων.
Τα γυμνάσια είναι «αποκλειστικά αμυντικής φύσης», επεσήμανε χθες, Κυριακή, ο Πάβελ Μουραβέικο πρώτος αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Λευκορωσίας.
Εξάλλου το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας σε ανάρτησή του στο Telegram ανέφερε, επικαλούμενο τον Μουραβέικο, ότι αν και η κατάσταση στα νότια σύνορα της χώρας με την Ουκρανία «δεν είναι πολύ ήρεμη», οι δυνάμεις του Μινσκ «παραμένουν συγκρατημένες και υπομονετικές, κρατάμε το μπαρούτι μας στεγνό», όπως έχει ζητήσει ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο.
Ο Μουραβέικο κατήγγειλε εξάλλου ότι η Ουκρανία «προκαλεί» τη Λευκορωσία. «Είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια από την πλευρά της Ουκρανίας», επεσήμανε.
Η Ρωσία αρνείται ότι ασκεί πιέσεις στον Λουκασένκο ώστε να αναλάβει η χώρα του πιο ενεργό ρόλο στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ωστόσο η αύξηση της στρατιωτικής δραστηριότητας στη χώρα έχει προκαλέσει ανησυχίες στο Κίεβο και τη Δύση ότι η Ρωσία ενδέχεται να χρησιμοποιήσει τον σύμμαχό της για να εξαπολύσει νέα χερσαία επίθεση στην Ουκρανία.
Η Λευκορωσία έχει πραγματοποιήσει πολλά στρατιωτικά γυμνάσια, τόσο μόνη της όσο και σε συνεργασία με τη Ρωσία, μετά την εισβολή στην Ουκρανία.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λευκορωσία: Αιφνίδια στρατιωτικά γυμνάσια - Δοκιμάζεται η ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας
H Λευκορωσία ξεκίνησε στρατιωτικά γυμνάσια σε μεθοριακές περιοχές
SPONSORED
«Οι ΗΠΑ θα συνηθίσουν τον πόνο, δεν θα δείχνουμε αυτοσυγκράτηση» προειδοποιεί Ιρανός βουλευτής
21:59
«Πυρά» Νίκου Κοτζιά: «Διέλυσαν τον ΣΥΡΙΖΑ», τον έθεσαν σε «ομηρία»
21:50
«Φουντώνουν» οι φήμες ότι «κλειδώνει» για Ιούλιο ο γάμος Τέιλορ Σουίφτ - Τράβις Κέλσι
21:42
Διάψευση του Υπ. Προστασίας του Πολίτη για αδιαφορία του Α.Τ Αγίων Αναργύρων σε ενδοοικογενειακή βία
21:33