ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σύλληψη πρώην υποψήφιου Ρεπουμπλικανού για πυροβολισμούς σε σπίτια πολιτικών αντιπάλων

ΗΠΑ: Σύλληψη πρώην υποψήφιου Ρεπουμπλικανού για πυροβολισμούς σε σπίτια πολιτικών αντιπάλων
Συνελήφθη πρώην υποψήφιος βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος με την κατηγορία ότι πλήρωσε άνδρες για να πυροβολήσουν εναντίον των σπιτιών τεσσάρων πολιτικών των Δημοκρατικών ΑΠΕ/ΜΠΕ

Συνελήφθη πρώην υποψήφιος βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος που συμμετείχε στις ενδιάμεσες εκλογές στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ, με την κατηγορία ότι πλήρωσε άνδρες για να πυροβολήσουν εναντίον των σπιτιών τεσσάρων πολιτικών των Δημοκρατικών.

Ειδικότερα, ο Σόλομον Πένα, ηλικίας 39 ετών, που δεν κατάφερε τελικά να εκλεγεί, κατηγορείται ότι πλήρωσε κάποιους για να πυροβολήσουν εναντίον των σπιτιών δύο μελών της κομητείας και δύο βουλευτών της πολιτείας.

«Κατηγορείται για συνωμοσία» και ότι «πλήρωσε τέσσερις άλλους άνδρες για να πυροβολήσουν εναντίον των σπιτιών τεσσάρων πολιτικών των Δημοκρατικών», έγραψε στο Twitter ο Χάρολντ Μεντίνα επικεφαλής της αστυνομίας της Αλμπουκέρκι.

Σύμφωνα με το CBS News, ο Πένα έχει προφυλακιστεί, αφού συνελήφθη στο σπίτι του στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης.

Από τα περιστατικά, που σημειώθηκαν μεταξύ της 4ης Δεκεμβρίου και της 3ης Ιανουαρίου, δεν υπήρξαν τραυματίες.

Στις 3 Ιανουαρίου σφαίρες έπληξαν το σπίτι της γερουσιάστριας Λίντα Λόπες, με τρεις να περνούν το παράθυρο του δωματίου της 10χρονης κόρης της. Στο περιστατικό αυτό η αστυνομία εντόπισε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο ίδιος ο Πένα «τράβηξε τη σκανδάλη ενός από τα όπλα που χρησιμοποιήθηκε».

Όπως μετέδωσε το NBC News, ο Γκίλμπερτ Γκαλέγκος, εκπρόσωπος της αστυνομίας, δήλωσε πως ο Πένα πίστευε ότι έχασε στις εκλογές του Νοεμβρίου λόγω νοθείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ