ΚΟΣΜΟΣ

Αργεντινή: 13χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του εξαιτίας μίας «πρόκλησης» στο TikTok

Αργεντινή: 13χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του εξαιτίας μίας «πρόκλησης» στο TikTok
Το κορίτσι βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του αφού έκανε την «πρόκληση πνιγμού» - μια από τις πολλές μοιραίες μόδες που κυκλοφορούν στο TikTok AP Photo

Ένα 13χρονο κορίτσι, στην  Αργεντινή πέθανε στις 13 Ιανουαρίου, μετά από «πρόκληση πνιγμού» του TikTok. Το κορίτσι βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του αφού έκανε την «πρόκληση πνιγμού» - μια από τις πολλές μοιραίες μόδες που κυκλοφορούν στο TikTok. 

Το κοριτσάκι κρεμάστηκε από μια αυτοσχέδια θηλιά, όπως ανέφερε η τοπική εφημερίδα El Litoral.

Γνωστή και ως «πρόκληση blackout», αυτό το επικίνδυνο «κόλπο» ενθαρρύνει όσους αναζητούν επιρροή στο διαδίκτυο, να ασφυκτιούν μέχρι να λιποθυμήσουν. Οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε λιποθυμία, εγκεφαλική βλάβη, επιληπτικές κρίσεις και χειρότερα.

Η Σότο δεν είναι το πρώτο παιδί που χάθηκε από αυτή την «πρόκληση θανάτου». Το καλοκαίρι, πολλά παιδιά από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως ο Λέρον Μπράουν 14 ετών και ο Άρτσι Μπάτερσμπι 12 ετών, φέρεται να πέθαναν για τον ίδιο λόγο.

Η Σότο είχε δοκιμάσει την πρόκληση δύο φορές με επιτυχία, αλλά στην τρίτη προσπάθεια δεν κατάφερε να αφαιρέσει τη θηλιά από το λαιμό της. «Την τρίτη φορά, δεν μπόρεσε να βγάλει το σχοινί από το λαιμό της», είπε η θεία της, Λουκ, για το μοιραίο περιστατικό, το οποίο φέρεται να απαθανατίστηκε στην κάμερα.

Το κίνητρο της Σότο για την απόπειρα της θανατηφόρας πρόκλησης είναι ακόμη ασαφές, ωστόσο, η θεία της ισχυρίστηκε ότι η μαθήτρια είχε λάβει ένα μήνυμα WhatsApp με επισυναπτόμενο το σύνδεσμο για την πρόκληση, αφού πρώτα δέχθηκε bullying στο σχολείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ