ΚΟΣΜΟΣ

ΝΑΤΟ: O μοναδικός δρόμος για την ειρήνη, η αποστολή περισσότερων όπλων στην Ουκρανία

ΝΑΤΟ: O μοναδικός δρόμος για την ειρήνη, η αποστολή περισσότερων όπλων στην Ουκρανία
Η ενίσχυση αυτή είναι ο μοναδικός δρόμος για μια ειρηνική λύση μέσω διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία AP Photo/Markus Schreiber

Την πεποίθηση ότι η Ουκρανία χρειάζεται «σημαντική αύξηση» όπλων, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Υποστηρίζει δε, ότι ενίσχυση αυτή από μεριάς τους, είναι ο μοναδικός δρόμος για μια ειρηνική λύση, μέσω διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία.

«Ο πρόεδρος Πούτιν δεν έχει δείξει κανένα σημάδι ότι ετοιμάζεται για ειρήνη και επομένως πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να κερδίσει στο πεδίο της μάχης. Είναι μια κομβική στιγμή του πολέμου και χρειάζεται να αυξηθεί σημαντικά η στήριξη προς την Ουκρανία», είπε ο Στόλτενμπεργκ μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, στην Ελβετία.

«Εάν θέλουμε μια ειρηνική λύση μέσω διαπραγματεύσεων αύριο, πρέπει να παράσχουμε περισσότερα όπλα σήμερα» συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, τεθωρακισμένα αλλά και πυρομαχικά και ανταλλακτικά ώστε να διασφαλίσει πως τα οπλικά συστήματα που της παραδίδονται θα συνεχίσουν να λειτουργούν.

Σχολιάζοντας τέλος το θέμα της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Τουρκία και η Ουγγαρία θα την επικυρώσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ