ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Σχολικό λεωφορείο πήρε φωτιά ενώ βρίσκονταν μέσα παιδιά

Λονδίνο: Σχολικό λεωφορείο πήρε φωτιά ενώ βρίσκονταν μέσα παιδιά
Το λεωφορείο 30 θέσεων που εκείνη την ώρα ήταν σχεδόν γεμάτο πήρε φωτιά κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Παραλίγο τραγωδία να σημειωθεί το πρωί της Παρασκευής σχεδόν στην «καρδιά» του Λονδίνου, όταν ένα σχολικό λεωφορείο που μετέφερε παιδιά, τυλίχτηκε στις φλόγες ενώ διέσχιζε έναν πολυσύχναστο δρόμο.

Το λεωφορείο 30 θέσεων που εκείνη την ώρα ήταν σχεδόν γεμάτο πήρε φωτιά κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Το όχημα εκκενώθηκε έγκαιρα, προτού τραυματιστεί κάποιος μαθητής, ενώ οι πυροσβέστες έσπευσαν άμεσα στο σημείο, όπου άλλα έξι οχήματα υπέστησαν επίσης ζημιές μετά τη φωτιά που επεκτάθηκε.

Τα σοκαριστικά πλάνα δείχνουν το λεωφορείο να έχει τυλιχτεί στις φλόγες, με πυκνά σύννεφα γκρίζου καπνού να ξεπηδούν από παντού και τους συναγερμούς των κοντινών αυτοκινήτων να ηχούν.

Καμία αναφορά για τραυματισμούς

Όλα τα παιδιά οδηγήθηκαν σε ασφαλές μέρος κατά τη διάρκεια του περιστατικού και δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Μια κάτοικος που ζει σε πολύ κοντινή απόσταση από το σημείο δήλωσε σχετικά: «Το συγκεκριμένο σχολικό λεωφορείο περνάει από το σπίτι μας κάθε μέρα. Όλα τα παιδιά αποβιβάστηκαν πολύ γρήγορα, αυτό ήταν και το κύριο μέλημα όλων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ