ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Χάρι - Spare: Διεκδικεί θέση στην λίστα best seller όλων των εποχών

Πρίγκιπας Χάρι - Spare: Διεκδικεί θέση στην λίστα best seller όλων των εποχών
Το Spare πούλησε 400.000 αντίτυπα στο Ηνωμένο Βασίλειο την πρώτη μέρα κιόλας μέρα της κυκλοφορίας του AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Να βρεθεί ακόμη και ανάμεσα στα μεγαλύτερα best sellers όλων των εποχών, πιθανολογείται, το βιβλίο του πρίγκιπα Χάρι «Spare», σύμφωνα με το Associated Press. 

Είναι ήδη γνωστό από το βρετανικό εκδοτικό οίκο πως το βιβλίο, που περίμενε μεγάλη μερίδα του πλανήτη αγωνιωδώς προκειμένου να ανακαλύψει τα «σκάνδαλα» της βασιλικής οικογένειας, πούλησε 400.000 αντίτυπα στο Ηνωμένο Βασίλειο την πρώτη μέρα κιόλας μέρα της κυκλοφορίας του.

Μόλις μία εβδομάδα μετά την έκδοσή του, «σκαρφάλωσε» στην κορυφή πουλώντας περισσότερα από 3,2 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Ο οίκος Penguin Random House ανακοίνωσε ότι τα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Χάρι που έγιναν πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο, πούλησαν 1,6 εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για έναν αριθμό συγκρίσιμο με τις πωλήσεις της πρώτης εβδομάδας για Μπλοκμπάστερ, όπως το βιβλίο «A Promised Land» του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και το «Becoming» της Μισέλ Ομπάμα, το οποίο έχει πουλήσει περισσότερα από 17 εκατομμύρια αντίτυπα από τότε που κυκλοφόρησε το 2018.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ