ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Οι Αρχές στη Φλόριντα απαγόρευσαν τα μαθήματα Αφροαμερικανικής Ιστορίας στα σχολεία

ΗΠΑ: Οι Αρχές στη Φλόριντα απαγόρευσαν τα μαθήματα Αφροαμερικανικής Ιστορίας στα σχολεία
Ο Ρον ΝτεΣάντις, κυβερνήτης της Φλόριντα, αναφέρει ότι το μάθημα έχει κενά, τα οποία μπορεί να καλυφθούν με ιδεολογικό περιεχόμενο, γεγονός που η πολιτεία δεν θα επιτρέψει AP Photo

«Αντίθετα με τη νομοθεσία της πολιτείας και χωρίς εκπαιδευτική αξία», χαρακτήρισαν οι Αρχές της Φλόριντας τα μαθήματα για την αφροαμερικανική ιστορία, με αποτέλεσμα να τα αφήσουν εκτός διδασκαλίας από τα λύκεια της πολιτείας.

Το μάθημα καλύπτει 400 χρόνια αφροαμερικανικής ιστορίας και εστιάζει σε θέματα όπως τη λογοτεχνία, την πολιτική επιστήμη και τη γεωγραφία.

Όπως αναφέρει το BBC, τα μαθήματα θα άρχιζαν πιλοτικά σε 60 λύκεια σε όλη τη χώρα, μεταξύ τους και στη Φλόριντα. Είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την εισαγωγή μαθημάτων επιπέδου κολεγίου και σε μαθητές λυκείου στις τελευταίες τάξεις.

Ο Ρον ΝτεΣάντις, κυβερνήτης της Φλόριντα, αναφέρει ότι το μάθημα έχει κενά, τα οποία μπορεί να καλυφθούν με ιδεολογικό περιεχόμενο, γεγονός που η πολιτεία δεν θα επιτρέψει.

Ο ΝτεΣάντις ψήφισε πέρυσι νόμο που ρυθμίζει πώς θα διδάσκονται στα σχολεία τα μαθήματα που αφορούν το φύλο και τις φυλές.

Η Φλόριντα δεν διευκρίνισε ποιον πολιτειακό νόμο παραβιάζουν τα μαθήματα. Σε επιστολή τους οι πολιτειακές αρχές δηλώνουν ότι θα ανοίξουν ξανά τη συζήτηση αν το ομοσπονδιακό υπουργείο Παιδείας επανέλθει με «νόμιμο, ιστορικά ακριβές» περιεχόμενο.

Αντίθετη με την απόφαση της πολιτείας είναι η Εθνική Ένωση Γονέων, που υποστηρίζει ότι η απαγόρευση του μαθήματος είναι ευθεία επίθεση στις κοινότητες των Αφροαμερικανών και πώς το γεγονός αυτό πρέπει να προβληματίσει όλους τους Αμερικάνους.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ