ΚΟΣΜΟΣ

Λιοντάρι τσίρκου πατά το χώμα για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια (vid)

Λιοντάρι τσίρκου πατά το χώμα για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια (vid)
Rancho dos Gnomos Santuário

Εκτός από την καθημερινότητα, μίζερη είναι και η διαδρομή που ακολουθεί ένα λιοντάρι τσίρκου, καθώς από το κλουβί πηγαίνει στη σκηνή και από τη σκηνή επιστρέφει στο κλουβί, όταν ολοκληρώσει το νούμερό του.

Ο Ουίλ δεν είχε την ευτυχία να γνωρίσει τη φύση, να ζήσει ελεύθερος και να βιώσει την ευχαρίστηση που βιώνει ένα λιοντάρι το οποίο δεν προορίζεται για διασκεδαστής ανθρώπων. Επί 13 ολόκληρα χρόνια περιπλανιόταν με το τσίρκο στο οποίο ανήκε και έδινε παραστάσεις στη Βραζιλία. Μέχρι που βρέθηκαν άνθρωποι που νοιάστηκαν γι αυτόν και κατάφεραν να τον αποδεσμεύσουν από τη δυστυχία του.

Το βίντεο που θα δείτε δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα αν και τραβήχτηκε το 2006. Είναι η στιγμή που οι υπεύθυνοι καταφυγίου του δίνουν για πρώτη φορά τη δυνατότητα να πατήσει το χώμα και το χορτάρι. Ο Ουίλ πέθανε το 2011, έχοντας όμως προλάβει να ζήσει έστω και λίγο σαν πραγματικό λιοντάρι.

«Ο Ουίλ έζησε πέντε χρόνια ελεύθερος, γνώρισε άλλα λιοντάρια και αγάπησε τη δυνατότητα να πατά το έδαφος και να χαζεύει τον ουρανό. Πέθανε ευτυχισμένος», δηλώνε τότε ο Μάρκος Πόμπεο, ιδρυτής του καταφύγιου άγριων ζώων Rancho dos Gnomos Santuário.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ