Τουρκία: 27 μαχητές του PPK νεκροί από βομβαρδισμούς
Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν κουρδικούς στόχους στο Βόρειο Ιράκ, αλλά και στις νοτιοανατολικές περιοχές της Τουρκίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους από τους βομβαρδισμούς 27 Κούρδοι μαχητές.
Οι χθεσινές αεροπορικές επιδρομές των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών κατέστρεψαν θέσεις μάχης και καταφύγια σε σπηλιές τα οποία χρησιμοποιούσαν οι μαχητές του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) στην περιοχή Γκάρα του Βορείου Ιράκ, αλλά και στην πεδιάδα της επαρχίας του Ντιγιαρμπακίρ, ανέφερε η στρατιωτική ανακοίνωση την οποία επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Σε ξεχωριστές μάχες επτά αντάρτες του PKK σκοτώθηκαν χθες σε συγκρούσεις στο Σεμντινλί κόντα στα σύνορα με το Ιράκ και το Ιράν, ενώ από τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν στην ίδια περιοχή την Παρασκευή, σκοτώθηκαν 20 μαχητές του PKK.
Οι χθεσινές επιχειρήσεις στο Ντιγιαρμπακίρ πραγματοποιήθηκαν μετά την επιβολή στρατιωτικού νόμου για ένα 24ωρο, ενώ οι περιορισμοί άρθηκαν σήμερα το πρωί, μετά την ολοκλήρωση των επιχειρήσεων.
SPONSORED
Στο κόκκινο η ένταση στον Περσικό: Ένας νεκρός στο Κουβέιτ - Απειλές της Τεχεράνης για νέα χτυπήματα
14:00
Συνάντηση των αρχηγών ΓΕΕΘΑ Ελλάδας και Τουρκίας - Κοινή πρόθεση οι σχέσεις καλής γειτονίας
13:55
Τραμπ: «Tο Ιράν έχει συμφωνήσει να μην αναπτύξει πυρηνικό όπλο - Θέλω να συναντήσω τον Αγιατολάχ»
13:40
Σε δύο φορές ισόβια καταδικάστηκε ο 23χρονος για τη διπλή δολοφονία στο Αίγιο
13:22