ΚΟΣΜΟΣ

Κάνιε Ουέστ: Αυστραλιανές οργανώσεις ζητούν την απαγόρευση εισόδου του στη χώρα

Κάνιε Ουέστ: Αυστραλιανές οργανώσεις ζητούν την απαγόρευση εισόδου του στη χώρα
Η οργάνωση έχει χαρακτηρίσει τον Κάνιε Γουέστ «διακινητή μίσους που εκτοξεύει απειλές κατά της εβραϊκής κοινότητας» AP / Evan Agostini/ Invision

Την αντίδραση οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει προκαλέσει η φημολογούμενη επίσκεψη του Αμερικάνου ράπερ, Κάνιε Ουέστ στην Αυστραλία, εξαιτίας των αντισημιτικών απόψεων που έχει εκφράσει στο παρελθόν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες ο Ουέστ αναμένεται να ταξιδέψει στην Αυστραλία για να συναντήσει την οικογένεια της Μπιάνκα Τσενζόρι, με την οποία φέρεται να παντρεύτηκε σε ανεπίσημη τελετή στις αρχές Ιανουαρίου.

Το ταξίδι του, αυτό, όμως, ήγειρε αντιδράσεις, με τον Ντβίρ Αμπράμοβιτς, πρόεδρο της Εβραϊκής- Αυστραλιανής οργάνωσης προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Επιτροπή κατά της Δυσφήμισης (Anti-Defamation Commission) να ζητά να απαγορευθεί η είσοδος του ράπερ στη χώρα λόγω του κύματος αντισημιτικών του δηλώσεων που έκανε καθόλη τη διάρκεια του 2022.

Η οργάνωση που δραστηριοποιείται με στόχο την καταπολέμηση του αντισημιτισμού στην Αυστραλία προτρέπει τον Αυστραλό υπουργό Μετανάστευσης, Άντριου Γκιλς να απαγορεύσει την είσοδο του Κάνιε Γουέστ στην Αυστραλία.

Το αίτημα απαγόρευσης, φαίνεται να βασίζεται στο άρθρο 501 του νόμου περί μετανάστευσης της Αυστραλίας, σύμφωνα με το οποίο η βίζα ταξιδιώτη από το εξωτερικό μπορεί να απορριφθεί ή να ακυρωθεί επειδή δεν πληροί τις προϋποθέσεις χαρακτήρα, δηλαδή λόγω κακής συμπεριφοράς στο παρελθόν και στο παρόν.

Η οργάνωση έχει χαρακτηρίσει τον Κάνιε Γουέστ «διακινητή μίσους που εκτοξεύει απειλές κατά της εβραϊκής κοινότητας».

«Η έκκληση για βία και μίσος πρέπει να έχει συνέπειες και η Αυστραλία δεν πρέπει να στρώνει χαλί καλωσορίσματος και να παρέχει πλατφόρμα σε έναν διακινητή μίσους που εκτοξεύει απειλές κατά της εβραϊκής κοινότητας και διακινεί μύθους συνωμοσίας για την εβραϊκή ισχύ, απληστία και έλεγχο» δήλωσε ο πρόεδρος της οργάνωσης.

Η Αυστραλιανή Εβραϊκή Ένωση εξέδωσε επίσης ανακοίνωση στην οποία εκφράζει ανησυχίες για την επίσκεψη του Κάνιε Γουέστ στην Αυστραλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ