ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Λαβρόφ και Μεντβέντεφ γενικεύουν τον πόλεμο στην Ουκρανία ως «κατά της Δύσης»

Ρωσία: Λαβρόφ και Μεντβέντεφ γενικεύουν τον πόλεμο στην Ουκρανία ως «κατά της Δύσης»
«Όταν μιλάμε για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία, μιλάμε ότι αυτός δεν είναι πλέον ένας υβριδικός πόλεμος, αλλά ένας πραγματικός, η Δύση προετοιμάζεται εδώ και πολύ καιρό εναντίον της Ρωσίας» τόνισε ο Λαβρόφ AP Photo/Evgeniy Maloletka

Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία δεν είναι πλέον ένας υβριδικός πόλεμος, αλλά ένας πραγματικός πόλεμος μεταξύ Δύσης και Ρωσίας, δήλωσε τη Δευτέρα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ που μίλησε σχετικά με την σύσταση μίας νέας συμμαχίας από τους αντιπάλους του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Όταν μιλάμε για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία, μιλάμε ότι αυτός δεν είναι πλέον ένας υβριδικός πόλεμος, αλλά ένας πραγματικός, η Δύση προετοιμάζεται εδώ και πολύ καιρό εναντίον της Ρωσίας, προσπαθώντας να καταστρέψει ό,τι ρωσικό υπάρχει: τη γλώσσα και τον πολιτισμό που υπάρχει στην Ουκρανία εδώ και αιώνες, και απαγορεύει στους ανθρώπους να μιλούν τη μητρική τους γλώσσα», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας μετά τις συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής Naledi Pandor.

«Στην Ουκρανία, όλα αυτά είναι κοινή πρακτική. Τόσο ο πρώην πρόεδρος (της Ουκρανίας) Ποροσένκο όσο και ο νυν Ζελένσκι, εξελέγησαν έχοντας ως σύνθημα την ειρήνη και αμέσως μετά την εκλογή τους μετατράπηκαν σε προέδρους πολέμου, Ρωσοφοβικούς προέδρους», πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

Ο Ρώσος κορυφαίος διπλωμάτης υπενθύμισε ότι η Ουκρανία έχει υιοθετήσει νόμους που απαγορεύουν εκπαίδευση στα ρωσικά, μέσα ενημέρωσης στα ρωσικά, νόμους που ακόμη και στην πραγματικότητα απαγορεύουν τη χρήση της ρωσικής γλώσσας στην καθημερινή ζωή. Οποιεσδήποτε πολιτιστικές επαφές που σχετίζονται με τη ρωσική γλώσσα απαγορεύονται. Και όλα αυτά υποστηρίζονται από τη Δύση», είπε ο Λαβρόφ.

Μεντβέντεφ: Υπάρχει σχέδιο για συμμαχία κόντρα στην Δύση

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ αποκάλυψε το σχέδιό του για μία νέα στρατιωτική συμμαχία που θα μπορούσε σχηματιστεί από τις χώρες που η Αμερική και το ΝΑΤΟ έχουν... εκνευρίσει.

Ο Ρώσος αξιωματούχος ο οποίος κατά καιρούς έχει προειδοποιήσει για ένα πυρηνικό χτύπημα της Ρωσίας, δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός ότι οι δυτικές χώρες στέλνουν νέο βαρύ οπλισμό -ακόμα και άρματα μάχης- στην Ουκρανία.

Ακόμη, Μεντβέντεφ, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η προμήθεια βαρέων όπλων στο Κίεβο «δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι οι εχθροί της Ρωσίας θα συνεχίσουν επ' αόριστον τις προσπάθειές τους να μας σπάσουν ή ακόμα και να μας καταστρέψουν», ο ίδιο κατέληξε λέγοντας με νόημα ότι «θα μπορούσαν επίσης να αρχίσουν να παράγουν νέα (όπλα), αν χρειαστεί»,

Τι ανέφερε στο μήνυμα του στο Telegram

Στο μήνυμά του μέσω «Telegram», ο Μεντβέντεφ ανέφερε ότι ο κόσμος θα είναι πιο σταθερός όταν οι ΗΠΑ εγκαταλείψουν την Ευρώπη και τους «δύστυχους» Ουκρανούς, αλλά μέχρι τότε «ίσως είναι πολύ αργά».

Σημειώνεται ότι υπουργοί Άμυνας από 50 χώρες συναντήθηκαν την Παρασκευή στη βάση Ramstein στη Γερμανία για να συζητήσουν για περαιτέρω βοήθεια στο Κίεβο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ